miercuri, 27 martie 2013

Review: Marionnaud spumă de curățare cu efect de prospețime

Nu e prima dată când vă spun că sunt un mare fan al produselor de demachiere care se curăță cu apă, fie ele sub formă de cremă, gel sau chiar spumă. Mi se par cele mai eficiente și am senzația că dacă nu dau cu apă după demachiere, procesul nu este eficient 100%. Dacă aici vă povesteam despre crema de curățare fără săpun de la Aslavital (relație care se află în desfășurare, încep să pierd șirul tuburilor cumpărate), de data aceasta o să pun sub lupă spuma demachiantă de la Marionnaud. Rămâne între noi, dar tot demachiantele sub formă de spumă mi se par cele mai ușor de folosit, am unul constant în cabina de duș pentru că nu-mi place să pierd timpul. Împreună cu dușul rezolv și demachierea. Spuma de curățare de la Avon va beneficia cât de curând de un review, din nou nu-mi vine să cred cum de am omis să fac asta până acum. Vă povesteam că mă tentează foarte tare și spuma de curățare de la Nivea pentru ten normal și mixt, cea în ambalaj albastru, deci mai mult ca sigur veți primi o părere și despre acest produs din partea mea. 

Dar mai bine haideți să vedem cum se prezintă spuma demachiantă cu efect de prospețime marca Marrionaud, destinată tenului normal și celui mixt. 

Preț: cel mai probabil până în 40 de lei în cadrul lanțului Marionnaud, eu am luat-o împreună cu o revistă anul trecut, la un preț mai mic bineînțeles.

Cantitate: 125 ml.

Termen de valabilitate: 12 luni de la deschidere (așa-i că știți că este indicat să notați pe ambalaj ziua în care îl deschideți, pentru a vă fi mai ușor să țineți seama de termenul de valabilitate).

Mod de utilizare: se aplică pe fața umezită în prealabil și apoi se clătește cu apă din abundență.

Ce promite: curățare și prospețime, în principal. N-am găsit alte promisiuni pe ambalaj dar pe de altă parte, ce altceva mai poate promite un demachiant de acest fel?

Ce face: evident, curăță și împrospătează, eficiența este ridicată iar după folosire tenul este împrospătat și, în cazul meu, chiar cu mici semne de piele care strânge, deci produsul este mai degrabă tolerat de un ten gras, nu neapărat normal sau mixt. În principiu, n-are niciun fel de probleme în fața fondului de ten, a pudrei și a blushului, dar nici a mascarei normale, non-waterproof sau non-water resistant. Adevărul e că nici n-am încercat să demachiez mascara waterproof cu acest demachiant din simplul motiv că nu folosesc. Acum am însă un rimel ceva mai încăpătânat și mi se întâmplă să rămână reziduri însă este clar că nu e vina demachiantului ci a mascarei, dat fiind faptul că am încercat cu mai multe produse și mai multe variante de demachiere.

Mai folosesc spuma pentru demachiere și când nu am machiaj aplicat în prealabil, în acele zile când de exemplu nu ies din casă. Totuși, demachierea tot trebuie făcută și în lipsa machiajului, dimineața și seara. Eficacitatea produsului este aceeași și în acest caz, senzația de prospețime e la locul ei.

Nu am constatat o acțiune ulterioară asupra tenului, adică nu mi s-a părut că mi-ar usca mai rapid coșurile de exemplu sau că le-ai vindeca. Pe de altă parte, nici nu promite asta așa că nici nu m-am așteptat să și vindece, ci doar să curețe.

Ce mi-a placut: evident, faptul că face ceea ce promite, faptul că sunt sigură că am parte de o demachiere rapidă și eficientă și că nu trebuie să insist sau să frec. Cum spuneam, nici așteptările nu au fost foarte sus (n-am avut pretenția să îmi facă tenul de porțelan sau să mă scape de imperfecțiuni), deci n-am fost deloc dezamăgită, am preferat să iau produsul așa cum e și în principal să mă concentrez pe aspectele pozitive.

În ceea ce privește textura și mirosul, spuma Marionnaud se prezintă foarte bine. Pare un pic mai aerată decât cea de la Avon (cu care inevitabil fac comparații) și am tendința să pun mai multă în palmă pentru o singură folosire, ceea ce duce, evident, la o consumare mai rapidă. Din nou, asta e o tendință a mea pur personală și dacă aș reuși să îmi conving armata de pitici că e suficient de consistentă, poate m-ar ține mai mult.

Mirosul este unul delicat, deși inițial mi-a dat impresia că e ciudat. Utilizarea regulată m-a lecuit de problema asta, acum asociez mirosul cu senzația de curățenie lăsată în urmă.


Ambalajul este foarte reușit, capacul protejează pompița și astfel se asigură etanșeitatea produsului. Poate ar fi fost mai bine și mai sigur ca flaconul să fie mai închis la culoare însă nu există ingrediente care să necesite acest tratament, astfel încât nu mă deranjează acest aspect prea tare.

Dozajul este și el un aspect mai mult decât pozitiv, produsul este de fapt lichid dar pompița din dotare îl transformă în spumă la fiecare apăsare iar ceea ce se obține este asta (cantitatea pe care o folosesc e obicei la o demachiere, aproximativ 3 pompițe):



Ce nu mi-a placut: nu prea am ce să reproșez acestui produs, n-am plecat la drum cu așteptări nerealiste și așa am fost capabilă să apreciez produsul, cred eu, ceva mai obiectiv. Un minus posibil ar fi faptul că se consumă relativ repede dar aici nu sunt pe deplin convinsă că e doar vina produsului, mai ales că uneori prefer să îl aplic de două ori, dacă am senzația de ten încărcat de exemplu.

Per total, spuma de curățare cu efect de prospețime de la Marionnaud mi se pare un produs reușit, pe care l-aș cumpăra din nou (nu sunt însă sigură că mai e disponibil pe piața românească, pe site cel puțin nu l-am găsit). Bifează toate căsuțele din formularul cu cerințe și se încadrează cu succes în rutina mea de îngrijire din acest moment.

Voi ați încercat acest produs? V-ar tenta? Ce impresie v-a făcut?

Ca de obicei, aștept cu mare drag părerile, comentariile și ideile voastre.

2 comentarii:

  1. N-am incercat acest produs dar recunosc ca dupa ce-am citit acest review, ma tenteaza! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper doar sa mai fie disponibil pe piata romaneasca, pe cea franceza de exemplu sigur e.

      E un produs bun si chiar merita incercat.

      Ștergere