joi, 13 septembrie 2012

Review: Șampon anti-cădere Gerovital Plant

Aveam alte postări în plan, dar când am văzut că iar înfund scurgerea la duș cu părul care îmi cade la o singură spălare și că e un miracol că mai am păr în cap la cât adun de pe covoare, am decis că nu mai merge așa. Trebuie luate măsuri împotriva căderii excesive a părului, motivată, pe de o parte, de anotimp (primăvara și toamna se spune că pierdem cel mai mult din podoaba capilară) și, pe de alta, de anumite greșeli în rutina de îngrijire. E imposibil să fiu singura în situația asta, așa că m-am decis să vă vorbesc un pic despre produsul care, de data asta, mi-a salvat nu pielea ci părul. 

Acum un an, tot în toamnă, m-am confruntat cu aceeași problemă a căderii părului, doar că nu-mi amintesc să fi fost chiar așa de gravă situația. Să mă explic: în mod normal, adun 2-3 pumni de păr de pe covoarele și covorașele din casă, mai ales cel din baie, unde mă și pieptăn și unde se mai adună victime colaterale. Dar când am văzut că am adunat dublu și, în plus, dau peste tot de fire căzute, e clar că trebuie să mă întorc la remedii testate și care au dat rezultate pe termen mediu și lung. Cum vă spuneam, anul trecut în toamnă am început să folosesc exclusiv la spălatul părului șamponul-tratament anti-cădere de la Gerovital Plant, adică această mică minune a cosmeticii românești:



După aproximativ 2 luni de tratament, am decis să mai diversific șampoanele, am părul gras, care are prostul obicei de a se obișnui extrem de repede cu orice produs. Prima dată totul e frumos și eficient, de la a doua spălare încolo deja încep problemele, astfel că șampoanele care chiar au efecte valorează pentru mine greutatea lor în aur. Și, bineînțeles, sunt la fel de greu de găsit. Problema căderii părului fusese rezolvată și, în plus, începea să mă deranjeze faptul că efectul asupra părului gras era egal cu zero. Revenim în prezent, după luni de alternare a șampoanelor, cu jumătate din podoaba capilară în sacul de la aspirator (exagerez un pic, dar înțelegeți unde bat), cu dureroase și frecvente coșuri pe pielea capului și în general o stare de fapt nu prea îmbucurătoare. Intră în scenă din nou salvatorul meu. Haideți să vedem un pic care sunt datele tehnice.

Preț: pe site 10,50 lei, in magazine cel mai ieftin l-am văzut cu 9 lei. Poate să ajungă și la 15-16, în funcție de adaosul practicat de magazin.

Cantitate: 200 ml.

Cum se folosește: Șamponați bine și  masați scalpul 2-3 minute, stimulând circulația pentru preluarea substanțelor active. După limpezire, aplicați Serul anticadere. (conform ambalajului. Fac aici o mica paranteză în paranteză, să vă explic cum îl folosesc eu: șamponez o dată, las produsul să acționeze, clătesc și mai șamponez o dată, după care mă clătesc cu oțet, o să vă povestesc în curând și despre asta).

Ingrediente: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Polyquaternium-7, Butylene Glycol, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Quaternium-22, Placental Protein, Hydrolyzed Soy Protein, Propylene Glycol, Panthenol, Zinc PCA, Glucose, Ornithine, Niacinamide, Arginine, Pyridoxine, Glucosamine HCL, Citruline, Biotin, Apigenin, Oleanolic Acid, Biotinoyl Tripeptide-1, Perfume, Methylchroloroisothiazolinone, Methylsothiasolinone, Chlorphenesin, Phenoxyethanol, Sorbic Acid.

Ce promite: Oprește căderea excesivă a părului, fortifică rădăcina și activează creșterea părului.

Acțiune: Complexele bioactive Procapil și Biocapigen acționează sinergic pentru eliminarea cauzelor care atrofiază rădăcina firului și inhibă formarea de noi foliculi piloși. Prin îmbunătățirea metabolismului celular se activează creșterea părului și se întărește și rădăcina firelor existente (conform etichetei produsului).

Ce face de fapt: Reduce substanțial (înspre complet) numărul ghemotoacelor de păr din sacul aspiratorului, de pe covoare și în principiu de peste tot din casă. Într-adevăr, e nevoie de un pic de răbdare, produsul nu face minuni după două spălări, însă o folosire regulată și exclusivă timp de cel puțin 2 luni vă asigur că problema căderii părului devine istorie. Recomand cu foarte mare căldură câte o cură de acest fel în sezoanele problematice, primăvara și toamna, când oricum năpârlim puțintel. Cred cu tărie că șamponul poate fi folosit și preventiv în asemenea perioade, un mic ajutor dat părului nu strică deloc. Bineînțeles că efectele se văd mai repede pe un păr care nu are probleme majore (adică dacă nu stați ca mine până e un pic prea târziu). Din punctul meu de vedere, înainte de a apela la pastile și alte suplimente pentru păr și unghii, acest produs merită o șansă. Eu am reușit să evit pastilele și minunile cărora li se face reclamă, m-am bazat doar pe acest șampon.

Ce mi-a plăcut: Unul din cele mai mari avantaje ale acestui produs, secundar și totuși surprinzător, a fost faptul că, cel puțin în cazul meu, creșterea părului a fost intens stimulată. Am ajuns chiar în situația de a pune la loc în lungime în aproximativ 2-3 luni cam 10 centimetri (aproximativ cât luasem ultima dată la un tuns destul de serios). Nu am date documentate, cert e că această creștere chiar este mai mult decât evidentă, dacă aveți astfel de probleme, merită să încercați și acest șampon (bineînțeles, dacă nu există cauze interne pentru faptul că părul crește foarte greu).

Ce-mi mai place la acest produs este textura, destul de vâscoasă, astfel că nu e nevoie de foarte mult produs pentru a spăla chiar și părul meu des și relativ lung. Mirosul este și el unul plăcut și chiar rezistă bine, o să îl tot simțiți de-a lungul zilei după spălare. De asemenea, nu încurcă deloc părul.

O ultimă bilă albă e că după ce folosesc mai mult timp acest șampon, scap și de coșulețele dureroase de pe scalp care, bănuiesc eu, sunt rezultatul unei dermatite seboreice a pielii capului. Unele șampoane (sau unele ingrediente din ele) îmi declanșează aceste bubițe care de la un punct încolo devin chiar supărătoare.

Ce nu mi-a plăcut: Vorbesc acum din punctul de vedere al unui păr gras, pentru care acest șampon nu face minuni. Am sperat ca asta să se întâmple, am rămas un pic dezamăgită, pătul se îngrașă la fel ca în cazul oricărui șampon, poate un pic mai încet. Plus că acum, la a doua cură, parcă problema s-a agravat puțintel, dar asta în niciun caz nu e din cauza șamponului, e vorba de părul meu (mai precis scalpul) care face pe nebunul din nou. Nu privesc asta ca pe o scădere a produsului, până la urmă e strict problema mea că am aștepări prea mari. Alt defect nu prea am cum să îi găsesc și credeți-mă, aș fi avut când în tot acest timp.

Per total, mi se pare un produs reușit, care își face treaba exemplar și rezolvă o problemă esențială fără să te chelească de bani (fiolele, suplimentele și alte șampoane pentru tratament costă de usucă). Voi apela la Șaponul anti-cădere ori de câte ori voi observa că las în urma mea prea multe fire și de data asta mi-am învățat lecția, nu mai stau până e prea târziu.

Voi ce părere aveți despre acest produs? L-ați încercat? V-ar tenta?

Ca de obicei, aștept cu mare drag ideile, părerile și comentariile voastre!

17 comentarii:

  1. Parca mi ai citit gandurile cu post-ul asta!M am saturat de strans par din casa....chiar nu stiam ce sa folosesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Irris: m-am gandit eu ca nu sunt singura cu problema asta...Sper din suflet sa iti mearga si sa iti rezolvi problema, e tare neplacut...
    Am mai vazut si un sampon tratament de la Gerocossen, parca l-as incerca si pe ala....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alexandra cum se numeste samponul? . Tot ce este scris aici este despre Samponul acela de anticadere de la gerovital in poza?

      Ștergere
  3. Mai am o intrebare...balsam de par ai folosit?Ca eu fara balsam sunt terminata....

    RăspundețiȘtergere
  4. O perioada am folosit si balsam, unul de la Avon, bunicel de felul lui, dar parul meu gras face figuri rau de tot asa ca l-am lasat.

    Pe post de balsam folosesc clatirea cu otet de mere, descurca parul extraordinar si in plus ii da o stralucire aparte. Si nu, nu ramane in par miros de otet.

    Promit ca scriu si despre asta in viitorul apropriat.

    RăspundețiȘtergere
  5. SI MIE IMI CADE IAR .... am folosit samponul in primavara.. o cura de 3 luni... tot asa aveam probleme mari cu cazutul parului... (mereu am la schimbarea anotimpurilor)... si la fel a actionat si la mine... parul nu mi-a mai cazut si a crescut mai repede si chiar s-a regenerat .... trebuie sa il cumpar iar ca vreau sa mai fac o cura de 3 luni cu acest sampon ! mie imi place si cum miroase! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @Gabriela: ma bucur ca nu sunt singura care a observat efectele benefice ale samponului. Stiu ca sunt sampoane super scumpe care nu fac nimic sau alte chestii tot la fel de scumpe si inutile si ma bucur ca avem la dispozitie un produs romanesc rezonabil ca pret si cu astfel de efecte.

    RăspundețiȘtergere
  7. Iti multumesc ca m-ai lamurit. Exact astazi am cumparat samponul si serul, fiind in aceeasi situatie.. totusi as avea o intrebare :) cat de des te spalai pe par cu acel sampon? iti multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Yb BoBoMinnie: cu placere! Il folosesc ca pe orice alt sampon, cat de des imi cere parul (in cazul meu, o data la 2 zile), tu iti stii cel mai bine parul. Cel mai bine e sa il folosesti exclusiv o perioada, pentru efecte maxime. O sa vezi diferente, mai ales atunci cand vei intrerupe utilizarea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce inseamna oare ca pica mult? Eu daca imi trec mana prin par , raman cu vreo 5 fire in mana, de fiecare data. La spalat am numarat in jur de 100. Covoarele mele sunt pline de par.La voi cum e? Vi se pare exagerat sau normal?

    RăspundețiȘtergere
  10. Alexandra, as avea si eu o intrebare! ...Si eu folosesc acest sampon de cateva luni (2-3), si intr-adevar am observat o schimbare in bine. Nu-mi mai cade parul decat in limite normale, si binenteles ca imi creste parul putin mai repede decat de obicei. Pot spune ca sunt mai mult decat multumita de aceasta descoperire pe care am facut-o asta toamna, insa din pacate pentru mine, nu l-am folosit inca de atunci :( ...dar mai bine mai tarziu, decat niciodata, nu? :) In fine, ceea ce ma intereseaza pe mine (intrebarea despre care iti vorbeam mai sus!)...as vrea sa stiu daca acest sampon se poate fi folosit permanent sau doar temporar?!?! ...Ti-as fi recunoscatoare daca ai putea sa ma lamuresti in aceasta privinta! ...Iti multumesc anticipat si-ti doresc o saptamana plina de frumos! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. si folosesc samponul asta si nu mai imi cade par mai deloc( am luat si ceva vitamine) dar continui sa-l folosesc pt ca imi creste parul de la el:))

    RăspundețiȘtergere
  12. am o intrebare... dupa saponare,clatire.. aplici otetul de mere si apoi serul la radacini, nu?

    RăspundețiȘtergere
  13. Am o mare problema cu parul din cauza stresului si nu numai, banuiesc. Am citit cateva pareri pe site 99% pro dar am cautat si un review iar maine ma duc sa il cumpar am incercat si vitamine si niste fiole care, vorba ta m-au secat de bani, sper sa functtioneze si la mine pentru ca sunt ingrozita, inainte cand imi prindeam parul aveam o coada extrem de groasa iar acum am 3 fire :)) :( As vrea sa te intreb dupa cat timp a inceput sa se imputineze caderea parului ?

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu folosesc şi serul împreună cu şamponul. Mi se pare că îşi fac mult mai bine efectul împreună. Şamponul singurel nu prea mă ajută...poate procedez eu greşit undeva.

    RăspundețiȘtergere
  15. Mă tentează să încerc si asta pt că peste tot citesc doar păreri bune despre el. Pe site la ei e plin de comenturi dar mă convinge mai mult un review ca al tău, merci !

    RăspundețiȘtergere
  16. Mă tentează să încerc si asta pt că peste tot citesc doar păreri bune despre el. Pe site la ei e plin de comenturi dar mă convinge mai mult un review ca al tău, merci !

    RăspundețiȘtergere