joi, 27 septembrie 2012

Loțiune matifiantă de zi Avon Solutions

Acest produs este unul din prietenii de bază ai celor cu tenul gras și care au probleme cu luciul acestuia pe parcursul zilei. Am descoperit această cremă atunci când fondul de ten matifiant plus stratul de pudră deasupra nu mai făceau față pe parcursul zilei și chiar începuse să mă enerveze luciul acela neplăcut. Dar asta nu era singura mea problema. Până la momentul respectiv, ignoram cu grație indicația de a folosi cremă dimineața, credeam că este suficient să o aplic seara, pe tenul demachiat.. Ei bine, am dat de un fond de ten care mi-a arătat cine e șeful, respectiv el, pentru că nu-l puteam întinde de nicio culoare dacă nu aplicam în prealabil crema. Astfel am împușcat doi iepuri deodată, obținând și matifierea necesară. Revenim un pic în urmă, când mă confruntam cu luciul și trebuia să iau măsuri. Atunci când apare un pitic, rezolv problema cu zel dublu. Adică rapid am pus mâna și pe crema matifiantă de la Avon dar și pe cea de la Farmec, o să citiți și despre ea în curând, tot aici. 

Crema de zi matifiantă cu SPF 15 face parte din familia mare Avon Solutions, mai precis din gama Complete Balance. Așa arată toată gama:



Și acum, după cum v-am obișnuit, să luăm la bani mărunți produsul, să vedem ce poate:

Preț: Prețul standard este de 27 de lei, dar eu am achiziționat cel de-a doilea borcănaș (ca primul, de altfel) la prețul de 30 de lei pe care l-am plătit pentru setul de 3 produse: cremă, mască și spumă de curățare. În campania 14, de exemplu, o puteți găsi la prețul de 19,99 lei.

Cantitate: 50 de ml. 

Termen de valabilitate: 36 de luni (nedeschisă), 12 luni după deschidere

Cum se folosește: Crema se aplică dimineața pe tenul curat și pe gât și se masează. Aici am două amendamente: eu aplic crema și seara, pentru un efect dublu de matifiere, am constatat că eficiența produsului crește în acest fel. Cea de-a doua observație este că loțiunea face față cu brio misiunii de bază de machiaj, chiar și pentru tenul gras, v-am spus, în cazul meu, ușura aplicarea fondului de ten. 

Ingrediente: Aqua, Ethylexyl Methoxycinnamate, Ethylhexyl Salicylate, Dimethicone, Butylene Glycol, Glycerin, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Di-C12-15 Alkyl Fumarate, Hydroxyethyl Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Isohexadecane, Phenoxyethanol, Silica, Dimethicone Crosspolymer, Methylparaben, Parfum, Carbomer, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Disodium Edta, Propylparaben, Polysorbate 60, Dilauryl Thiodipropionate, Sodium Hydroxide, Pyridoxine Hci, Sorbitan Isostereate, Sodium Hyaloronate, Zinc PCA, Caprylic/Capric Tryglyceride, Camellia Sinensis Extract, Caprylyl Glycol, Hexylene Glycol, DNA.

Ce promite: Tenul arată catifelat, sănătos și își menține aspectul mat. Concepută special pentru tenul mixt, crema matifiază zona T, lăsând zona pomeților suplă și catifelată. Formula cu extract de frunză de camelie este îmbogățită cu zinc activ PCA, cunoscut pentru calitățile sale de controlare a sebumului. (conform pliantului care vine în ambalaj)

Ce face de fapt: Crema aceasta e genul acela de produs a cărui acțiune o poți analiza cel mai bine atunci când faci o pauză în folosire. Ce-am constatat eu? Că tenul meu face pe nebunul, nu îl mai pot controla cu nimic și se poartă exact cum îl taie capul. Frumos? Nu prea. Cu alte cuvinte, ideea e că o perioadă am avut senzația că tenul meu nu are nevoie de această cremă și am ajuns să regret amarnic. Atâta timp cât este folosită cu regularitate, crema chiar ține sub control secreția de sebum, nu-l mai lasă să treacă de fond de ten și pudră și în general îți face viața un pic mai ușoară. Îmi veți spune că fac mofturi degeaba, problema cu sebumul în exces de-a lungul zilei se poate rezolva foarte ușor cu niște servețele matifiante. Voi răspunde foarte simplu că mi se pare mai ușor să previn decât să tratez constant. Cu alte cuvinte, să aplic crema dimineața înainte de machiaj și încă o dată seara (nu cred prostia aia cu crema specială pentru noapte, cu ce e diferit noaptea procesul de regenerare al pielii?). Așa, mă asigur că produsul funcționează la capacitate maximă iar dimineața e mai ușor ca produsul să performeze. Rezumând, crema este eficientă, chiar face ce promite.



Ce mi-a plăcut: Aici trebuie să fac listuță, n-ar fi rău să pun și niște bullets. Să o luăm cu începutul. Îmi place faptul că borcănașul de cremă are și un căpăcel interior, pe lângă capacul normal, care, apropo, poate fi folosit cu succes pe post de oglinda, așa e de strălucitoare suprafața. Parfumul este și el foarte plăcut, deși, dacă studiem un pic lista de ingrediente, vedem că e înspre coada listei (deci într-o cantitate mai mică). textura este una ușoară, crema se întinde foarte ușor și, mai mult, intră repede în piele, lăsând în urmă un ten catifelat, mat. Îmi mai place și faptul că e o bază extraordinară de machiaj, dincolo de efectul anti-sebum. Cât despre rezinstența la apariția nedorită a sebumului, nu e perfectă, nu rezistă toată ziua, ar fi și culmea, însă lungește considerabil senzația de machiaj abia aplicat, așa încât în cazul meu făcea față chiar și unei zile de muncă de 8 ore. Un mare plus este și faptul că are SPF 15, util tot timpul anului (sper că știți că nu numai vara trebuie să ne protejăm tenul de efectele nocive ale razelui soarelui și că inclusiv zilele cu nori ne pot face o surpriză neplăcută, singura metodă de evitare a ridurilor fiind tocmai acest gen de protecție). 

Ce nu mi-a plăcut: Faptul că nu are efect întârziat și că, logic, trebuie folosită pentru a avea rezultate. Glumesc, bineînțeles, sau mai degrabă încerc să găsesc vinovați pentru lenea mea combinată cu uitatul. Serios vorbind, ambalajul ar putea suferi îmbunătățiri, în sensul că nu mă atrage foarte tare faptul că trebuie să iau crema cu degetele, ideal ar fi un tub. Alte puncte în minus  majore eu n-am prea găsit, per total e un produs bun, care își ține promisiunile și care pentru mine personal reprezintă un punct de bifat în rutina tenului. Dacă îi dați buline negre, lăsați-le în comentarii, poate cu ocazia asta îmi mai împrospătez și eu memoria și așa suferindă. 

Voi ce părere aveți despre această loțiune/cremă? Ați avut-o? Vă place? Ce alte produse mi-ați recomanda pentru aceeași problemă?

Ce de obicei, aștept cu interes și mare drag ideile, părerile și comentariile voastre!

5 comentarii:

  1. Buna! Si eu am probleme atat vu acneea in zona T, a]cat si cu excesul de sebum! o sa imi iau si eu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am avut problema asta cu pielea.Orice fond de ten foloseam pielea mea in "distrugea" :)).Acum folosesc fond de ten de la Giordanni Gold si se intinde perfect pe pielea mea,este asa cremos.Imi voi cumpara si eu o lotiune matifianta ca tot am gasit-o la reduceri !! :d

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu mai am un pic si renunt sa imi inteleg tenul, se supara pe te miri ce si reactioneaza in cele mai ciudate feluri...O fi de la stress, nu stiu.

      Lotiunea asta a aproape tot timpul la reducere, eu imi fac mereu stocuri!

      Ștergere
  3. hey . . . folosesc si eu gelul matifiant de noapte din gama Complete Balance si nu reusesc sa inteleg de ce tenul meu este atat dimineata cat si pe timpul zilei tot mai "lipicios" si mai "lucios" . . . pot sa spun ca e mai rau ca inainte =)))))

    RăspundețiȘtergere