marți, 4 septembrie 2012

Colecția mea de oje [Pic heavy]

Mai întâi, explicația pe care v-o datorez și pe care v-am tot promis-o pe pagina de Facebook a blogului, când v-am arătat niște poze cu unghiile mele colorate. Unghiile mele nu sunt lungi (aruncați un ochi pe Facebook să vedeți la ce mă refer), nu voi putea să le am vreodată astfel pentru că pur și simplu nu le suport după un anumit punct. Explicația este una veche: am făcut opt ani pian la liceul de muzică din oraș (primele 8 clase), ceea ce însemna că trebuia ca unghiile mele să nu depășească o anumită lungime pentru că după aia îmi rămâneau blocate între clape (nasoală senzație, nu o recomand) și, în plus, nu îmi mai ieșea nici ritmul nici nimic. Această obișnuință a rămas, acum încep să fac ca trenul dacă mi se agață unghiile între taste sau dacă, pur și simplu le simt prea lungi. Dar și unghiile scurte sunt frumoase, nu? Eu cu ideea asta mă consolez, altă variantă oricum nu am.

Dar să vedem ce am la dispoziție să colorez aceste unghii mici și jucăușe. Trebuie spus că pasiunea pentru oje m-a lovit în trecere în liceu (n-a lăsat urme prea adânci), dar am abandonat-o rapid când am văzut că unghiile mele nu mai aveau luciul acela natural și sănătos. Foloseam doar nuanțe pale, delicate, dar, din momentul în care mi s-a pus pata, nu a mai fost drum de întoarcere. Cel puțin până anul trecut, când a trebuit  într-un final să fiu de acord cu o manichiură discretă și elegantă executată la salon înainte de nunta. După asta, lucrurile au luat-o razna și ce urmează să vedeți e rezultatul achizițiilor mele în ultimul an. Nu sunt nici obsedată de oje (dacă mi-aș fi pus cu adevărat mintea cred că aveam cel puțin de trei ori pe atât), cel puțin nu încă, și, oricum, cred că echilibrul este răspunsul pentru toate. 

Le-am aranjat atât pe mărci cât și pe culori, din rațiuni de utilitate. Așadar, în funcție de branduri:


1. Flormar:


2.  Cien (marcă proprie Lidl):


3. Gabrini Multivitamin:


4. Maybelline Colorama:


5. Farmec:


5. Kallos:


6. Sephora:


7. Rimmel:


8. Golden Rose:


9. OPI:


10. Oje desperecheate (Glamour, Oriflame, Isabelle Dupont, Bling):


11. Tratamente desperecheate (SOS Ongles, Orkide Neon, Eveline Nail Therapy):




Și, coloristic vorbind, stăm în felul următor:

1. Nuanțe de roșu:


2.  Nuanțe de mov:


3. Nuanțe de roz și rudele lui:



4. Nuanțele de nude și rudele:


5. Nuanțe fără perechi:


6. Lacuri și tratamente:


7. Efecte (neon, crackle, matifiere):


Observați, vă rog, că lipsesc multe culori din colecția mea (nuanțe de albastru, de exemplu, nu sunt mare fan al culorii, nuanțe de galben și tot așa), asta pentru că ori nu mi s-a pus încă pata pe ele ori n-am găsit ceva care să îmi placă îndeajuns încât să și cumpăr. După cum lipsește și nuanța perfectă de mov-lila, care încă se ascunde de mine. Intenționez, de asemenea, să îmi mai iau niște oje în nuanțele sezonului (închise), dar și un gri frumos și un taupe (nici de ăsta n-am dar încă). Cel de-al doilea trend al sezonului în materie de unghii, adică ojele mate, le bifez foarte ușor cu ajutorul lacului pentru matifiere de la Rimmel, astfel că nu e nevoie neapărat să îmi iau oje mate (asta e scuza oficială, mai calc strâmb). Promit însă că pe măsură ce adaug noi oje la colecție, vi le arăt. De asemenea, mi-am propus să vă arăt toate aceste oje pe unghii.

Cum vi se pare colecția mea de oje? Care e preferata voastră? Pe care ați vrea s-o vedeți prima pe unghiile mele? Ce alte oje/nuanțe mi-ați propune, acum că știți cam ce am deja? 

Ce de obicei, aștept cu mare interes comentariile, ideile și părerile voastre!

2 comentarii:

  1. aia de la Orkide, Neon, cum functioneaza?
    Ca stiu ca era de la Moyra un lac transparent care-ti facea unghii neon, la lampa uv...mai mult prin cluburi se vedea:))

    RăspundețiȘtergere
  2. @Morphine: e mult mai simplu decat atat, e un top coat care face ca orice oja sa devina neon, in functie de oja, mai mult sau mai putin. O sa o incerc peste o oja si pun poze, ca sa vezi despre ce e vorba. Functioneaza la fel ca matifiantul, doar ca spre deosebire de el, nu actioneaza la fel de vizibil pe toate culorile si toate ojele (am remarcat de exemplu ca cele mai inchise la culoare nu prea sunt impresionate).

    RăspundețiȘtergere