luni, 21 martie 2011

TAG: Despre blog

Am primit acest tag de Anaissa, furnizoarea mea oficială de lepşe în blogosferă. Pentru că îmi place, dar şi din politeţe faţă de persoana care s-a gândit la mine şi m-a tăguit, prefer din nou să amân postările pe care le aveam în listă. Nu vă faceţi griji, apar şi ele cât de curând. Aşadar, câteva cuvinte despre blog.

1. Când ai început să scrii online?

Blogul l-am creat pe 31 iulie, în ideea să fie ready steady pentru prima postare pe 1 august, pentru că îmi plac datele rotunde. Totuşi, prima postare apare pe 31 iulie, deci aceasta este data oficială de naştere a blogului meu.

2. Ce te motivează să scrii pe blog?

Faptul că poate cineva caută informaţii despre produsele despre care scriu eu şi nu le găseşte în altă parte. Faptul că îmi trec pragul o grămadă de vizitatori. Ei ma fac să vreau să fiu şi mai bună, să scriu chiar dacă aş prefera să fac altceva sau îmi lipseşte cheful, să scriu despre lucruri interesante şi care să aducă un plus de informaţie, cât de mic şi care să reprezinte, poate, un argument în alegerea unui produs.

3. Cum reacţionezi la comentarii negative?

Din fericire, nu am primit aşa ceva până acum, cel mai rău lucru de care m-am lovit în comentarii a fost spam-ul. Oricum, îmi doresc ca postările mele să adune mai multe comentarii ca în prezent, îmi face o foarte mare plăcere să răspund fiecăruia în parte.

4. Care a fost ideea iniţială de la care ai pornit?

Într-o primă fază am fost o cititoare înrăită de bloguri, aveam în bookmarks o listă cât toate zilele. Însă probabil nu mi-aş fi făcut blog dacă nu m-ar fi susţinut prietenul meu şi dacă nu m-ar fi încurajat să scriu şi eu, că am şi eu multe de spus. Într-adevăr, a avut dreptate, am ceva de spus, dovadă clară fiind vizitele pe care le primesc.

Am pornit însă de la ideea să scriu eu despre anumite produse despre care iniţial nu am găsit informaţii, poate în felul acesta ajut pe cineva să-şi formeze o părere sau să ia o decizie referitoare la crema X sau demachiantul Y. Cred că am şi eu mica mea nişă în blogosfera de beauty şi sper să furnizez constant celor care mă urmăresc motive solide să se întoarcă şi să mă citească.

Pe de altă parte, poate blogul acesta e un fel de antrenament pentru romanul/romanele pe care încă nu am curaj să le scriu. Dar este în acelaşi timp un exerciţiu extraordinar.

5. Ce fel de linkuri ţii în blogroll?

Majoritatea sunt bloguri de beauty, mai am şi unele non-beauty. Citesc toate blogurile pe care le am în listă, încerc să îl ţin la zi cu interesele mele şi de fiecare dată când apare vreun blog interesant (sau aflu eu de el), încerc să nu îl las pe dinafară. 

6. Cum te-a schimbat pe tine blogul?

Mi-a dat mai multă încredere în mine, în primul rând, pentru că îmi creşte inima atunci când văd că numărul vizitatorilor creşte constant. E minunat să ştii că ce ai tu de spus e important pentru cineva. Mai mult, am primit o grămadă de laude pentru felul în care scriu şi îmi structurez postările, ceea ce nu poate decât să gâdile orgoliul filologului din mine, şi a fostului masterand de Scriere Creatoare.

În acelaşi timp, mai nou am devenit mult mai organizată, nu îmi place să mai las blogul în paragină, îmi planific mult mai bine postările (şi implicit timpul), am mai multă grijă de blog, care a devenit parte din viaţa mea de zi cu zi.

7. Ce aşteptări ai în viitor de la blogul tău?

Îmi doresc să îl fac cât mai atractiv la nivelul conţinutului (la design nu mă prea pricep şi mi-e să nu fac prostii mai mari ca mine), să postez despre lucruri interesate, să crească mare şi frumos, să ajung să fiu un reper şi o sursă de inspiraţie, să promovez produsele de valoare şi nu neapărat de firmă, să arăt clar ce merită şi ce nu merită, ce e bun cu adevărat şi ce e doar fiţă fără conţinut. Nu vreau să cred că ce zic eu e literă de lege, vreau doar să ofer informaţii relevante şi complete pentru cei interesaţi.

Pe de altă parte, vreau să continui să prezint produse accesibile, să nu devin snoabă şi să am senzaţia să doar produsele cu preţ format din 3 cifre merită atenţia mea. Să explic că poţi fi frumoasă şi îngrijită şi dacă nu ai salariu de manager la o multinaţională.

8. Cât despre cititorii/vizitatorii acestui blog? 

Îmi doresc mai mult feed-back din partea lor, să îmi spună ce îşi doresc să citească, ce i-ar interesa mai mult (lucru care nu coincide neapărat cu ce cred eu că i-ar interesa), să rămână alături de mine şi să primesc critici constructive şi politicos formulate.

Acum chiar că sunt ultima care face acest tag, dar dacă ma înşel eu, îl dau mai departe celor care nu au apucat încă să îl facă.

Aştept părerile şi comentariile voastre cu mult drag şi cu mult interes.

5 comentarii:

  1. te pup

    cand ai timp si vrei (un mic TAG pe care l-am primit): http://mihaela-sunshine.blogspot.com/2011/03/tag-my-daily-skincare-routine.html

    RăspundețiȘtergere
  2. buna Alexandra. Ai o adresa de mail unde poti fi contactata in vederea testarii unor produse de makeup?

    RăspundețiȘtergere
  3. Bineinteles: alexandra.ungureanu.1985@gmail.com

    Astept cu interes mailul dumneavoastra si totodata detaliile.

    RăspundețiȘtergere
  4. MI-a facut placere sa iti citesc acest TAG, scrii atat de frumos:*, felicitari

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc, Nikoll, esti foarte draguta. :*

    RăspundețiȘtergere