miercuri, 30 martie 2011

Serial FDT Maybelline (3): Dream Satin Liquid

Nu, nu am uitat că am început să vă povestesc despre fdt produse de Maybelline şi nici că mai sunt episoade din poveste, doar că, aţi văzut, ba un premiu, ba un tag şi uite aşa se duc de râpă planurile mele iniţiale. 

Mi-am făcut curat în planuri (nu ştiu pentru cât timp) şi am zis că e cazul să continui, să nu vă mai ţin în suspans (îmi fac şi eu iluzii că serialul  meu e ceva gen CSI). Azi o să vă povestesc despre Dream Satin Liquid, un fond de ten interesant, însă care nu a reuşit să mă convingă să începem o colaborare pe termen lung.

Am primit Dream Satin Liquid într-un moment în care tenul meu era cam uscat, în ciuda cremei cu care mă dădeam cu religiozitate. Dacă nu mă înşel, asta se întâmpla cam în perioada în care terminam Dream Matte Mousse, care, după cum vă povesteam aici, are la un moment dat tendinţa de a usca tenul. Aşa că Dream Satin a picat la fix din acest punct de vedere. În magazinele de profil l-am văzut începând cu 35 de lei şi urcând, bineînţeles, în funcţie de adaosul comercial practicat.

Înainte să vă spun cum mi s-a părut mie, aruncaţi o privire asupra promisiunilor marca Maybelline. Dream Satin Liquid se laudă a fi un fdt spumă, dar cu textură lichidă, cu o formulă aerată ce catifelează şi netezeşte tenul, pentru a-i oferi o acoperire impecabilă. Finish-ul este unul satinat. 

Buuun, şi acum să vedem care este de fapt realitatea: textura lichidă a formulei tip spumă mie mi s-a părut mai asemănătoare cu o cremă, sau cu o emulsie destul de groasă. Datorită texturii însă, acoperirea pe care o oferă este una ce se regăseşte doar în visele fetelor care se luptă cu acneea. Coşurile, iritaţiile, zgrăbunţele de orice fel sunt complet lipsite de apărare în faţa acestui fdt. Dispar ca prin minune, de parcă nici n-ar fi fost vreodată. Partea cea mai bună e că rezultatul durează, fdt-ul nu intră în piele şi nu ai nicidecum surpriza că, deşi dimineaţă te-ai asigurat că e acolo, înspre după masă a dat bir cu fugiţii. Asta n-o să se întâmple niciodată cu Dream Satin Liquid, astfel încât eu îl văd soluţia ideală pentru fetele care au probleme reale cu acneea.

Spre deosebire de Dream Matte Mouse, blenduirea nu este deloc pretenţioasă, nu e nevoie de mai multă atenţie decât în cazul unui fond de ten lichid obişnuit. Mă întorc un pic la consistenţă, mi se pare caracteristica de bază a acestui fdt, pentru a spune că, deşi mai groasă, aceasta nu pune probleme la aplicare. 

Rezistenţa pe parcursul zilei este şi ea de cursă lungă şi bănuiesc să asta se datorează din nou texturii. La fel ca Dream Matte Mousse, nu mi-a provocat coşuri, puncte negre sau iritaţii, dovadă că formula nu este grea, deşi străluceşte la capitolul acoperire. Oricum, cred că am depăşit de mult stadiul în care o acoperire de durată venea la pachet cu sufocarea porilor şi ulterior apariţia coşurilor.

Finish-ul, aşa cum susţin şi producătorii, este unul satinat, conferă o senzaţie aparte. Simţi tenul hidratat, şi totuşi mai soft ca de obicei. Totuşi, eu nu am putut renunţa la pudră cât am folosit acest fond de ten, chiar în condiţiile unui ten normal (chiar dacă cu mofturi de ten uscat pe alocuri). Din păcate, după un anumit interval, finish-ul satinat e depăşit de situaţie şi luciul începe să se observe, trecând inclusiv de stratul de pudră. 

La capitolul longevitate Dream Satin Liquid stă foarte bine, l-am folosit la fel de mult ca orice fond de ten lichid de la Maybelinne la 30 de mililitri. Şi nu l-am folosit doar eu, l-am împărţit frăţeşte cu display-ul telefonul meu, un Samsung Star, care beneficia şi el de un strat de fond de ten de fiecare dată când vorbeam la telefon. Şi sincer, nu cred că apreciaz prea tare efortul. Ăsta mi se pare a fi o bilă neagră pentru orice fond de ten, este obositor să curăţ display-ul (care în cazul meu e şi touchscreen) de fiecare dată când termin o convorbire. Ca să nu mai zic că acest tratament de înfrumuseţare ar putea avea, pe termen îndelungat, efecte negative în ceea ce priveşte sensiblitatea touchscreen-ului. 

De ce nu am legat o relaţie de durată? În primul rând, pentru nevoile tenului meu Dream Satin Liquid nu a fost decât echivalentul unui înlocuitor al cuiva anagajat full time, dar care are o problemă personală de rezolvat. Pe termen scurt şi în condiţiile speciale pe care vi le-am descris mai sus, şi-a făcut treaba destul de bine, mulţumitor chiar. Pe termen lung, pur şi simplu nu ar merge (pe motivul it's not you, it's me), ca dovadă că nici nu am mai fost tentată de atunci să îl cumpăr din nou.

Pentru a conchide, trebuie să spun că mi se pare un fond de ten foarte bun pentru un ten cu tendinţe pronunţate de uscare şi cu atât mai mult pentru perioadele reci, moment în care se poate dovedi foarte potrivit chiar şi pentru tenul normal, care de obicei are alte nevoi. Chiar dacă până acum n-am fost tentată să îl cumpăr din nou, nu exclud această posibilitate, mai ales că ştiu că există ceva cu care tenul meu se împacă foarte bine atunci când e mai uscat.

Aţi încercat Dream Satin Liquid? Vouă ce impresie v-a lăsat? Dacă încă nu l-aţi încercat, v-ar tenta să îl încercaţi? Aştept cu drag părerile, comentariile, întrebările şi sugestiile voastre.

6 comentarii:

  1. foarte bun review,mersi mult.pentru ten gras merge?

    RăspundețiȘtergere
  2. Modniza, surprinzator e ok si pentru tenul gras, acum depinde ce mofturi are al tau.

    Mint, multumesc, dar nu stiu ce am facut. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. hm, cred ca depinde mult de fiecare, la mine de exemplu nu avea deloc acoperire, chiar si cu primer era sheer..asa ca l-am folosit mai mult vara. am renuntat din acelasi motiv ca tine : el+touchscreen= ecran ce trebuia curatat la fiecare 10 minute :))!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu eram adepta acestui fond de ten acum 2 ani .
    Acoperire buna , hidratare mare .
    Luceste intradevar dar deasta sunt hotarata sa il cumpar maine desii mat morphose'ul meu e inca plin :)) .
    Ce ma enerveaza MAXIM ! E lipicios , la contactul cu pielea , de exemplu daca te pupi cu cineva si se atinge fata cu fata este ORIBIL !

    Dar sarim peste ! Oricum il vreau :)) . Sunt curioasa cum mai este acum . Inainte foloseam nuante foarte inchise acum [acum pe moment ] m'am lecuit :)) si sunt decisa sa imi iau cea mai deschisa nuanta .

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu l-aș încerca, dar pentru că am fost mulțumită în general de fondurile de ten de la Maybeline.
    Folosesc Affinitone simplu de aproape 4 ani și sunt extrem de mulțumită. Mă enervează că nu păstrează între game diferite aceleași nuanțe.

    RăspundețiȘtergere