miercuri, 30 noiembrie 2011

More prezzieeeeeeeees!

Azi am primit, prin poștă, o surpriză din partea BioBeauty, mai precis o cremă Cattier bio regenerantă de noapte. Am rămas fără cuvinte, este prima mea cremă bio, sunt extrem de curioasă ce poate. De asemenea, sunt și un pic surprinsă, chiar intenționam să îmi iau o cremă de noapte, doar că nu mă hotărâsem exact ce brand  să îmi cumpăr, așa că produsul a picat fix la țanc. 

Crema organică Cattier nu conține emulsifianți, în schimb are în compoziție unt de shea, proteine naturale  din grâu, extract de semințe de coacăze negre, îmbogățit cu omega 3, omega 6 și vitamina E, astfel că efectele sună extrem de bine: hidratare în profunzime, reparare, anti-uscare, protecție a pielii, reînnoirea celulelor, redarea elasticității și fermității pielii, precum și redarea echilibrului pielii. Crema se adresează tuturor tipurilor de ten, lucru absolut normal de altfel dacă luăm în considerare lista de ingrediente expusă mai sus.

Ceea ce mă face să am cu adevărat încredere în acest produs este termenul relativ redus de valabilitate: 6 luni de la deschidere, un termen cât se poate de onorabil pentru un produs organic (crema Cattier Songe Fleuri are Eco Cert, o dovadă în pus pentru calitatea sa de produs bio). Cantitatea este de 50 de ml, mai mult decât rezonabil pentru o perioadă de folosire cum e cea a acestei creme.

Pe de altă parte, există o serie de trăsături care m-au atras la acest produs: are un ambalaj foarte elegant, sub formă de recipient cu pompiță (un plus imens, se evită astfel contaminarea produsului cu tot felul de bacterii, precum și oxidarea ingredientelor, lucruri care compromit produsul în sine, dar și efectele lui), o etichetă interesantă, plină de informații utile (chiar dacă în franceză, noroc că iubesc această limbă), explicații și indicații de folosire. Mirosul este și el foarte interesant, nu pot să zic exact cu ce seamănă, însă în mod cert miroase a natural, a ingrediente provenite din natură și nu din laborator. 

Crema intră în teste chiar din seara asta, și nu numai din partea mea. Sunt foarte curioasă cum va performa acest produs și pe tenul lui hubby, mai ales că în această perioadă are nevoie de hidratare suplimentară, poate chiar mai multă decât în cazul tenului meu. Ceea ce mă încurajează este tocmai indicația că produsul este destinat tuturor tipurilor de ten. Promit să vă țin la curent cu evoluția rezultatelor, sunt și eu foarte curioasă.

Voi ați încercat vreun produs Cattier? Ce impresie v-au lăsat? Ați vrea să încercați aceste produse? Nu uitați, le găsiți aici

Aștept cu drag comentariile, ideile și comentariile voastre. 

duminică, 27 noiembrie 2011

Sunt trender Revicel

Se pare că îl ultima vreme am avut multă baftă, pentru că fac parte din două campanii de testare: una, de care v-am povestit, pentru Complexul Apicol Veceslav Harnaj, și cea de-a doua, pentru Revicel, o nouă cremă anticelulitică cu ardei iude și alge marine, ingrediente ce fac acest produs extrem de eficient în eliminarea celulitei și a vergeturilor.

După 2 săptămâni de utilizare zilnică (cu aplicări de 2 ori pe zi, dimineața și seara), rezultatele obținute sunt notabile: diminuarea vizibilă a celulitei și a vergeturilor, reducerea circumferinței corporale, arderea intensivă a grăsimilor, dezintoxicarea rapidă a organismului, intensificarea circulației sangvine și obținerea unei siluete svelte. 

Așa că, după aceste informații, puteți să vă imaginați cât de curioasă eram în legătură cu crema Revicel. Cu atât mai curioasă am fost când am primit coletul. Adică ăsta:



Primul lucru care mi-a atras atenția a fost ambalajul produsului, atât cutia de carton în sine (îmi plac foarte mult florile acelea stilizate) dar și recipientul, făcut dintr-un plastic de bună calitate. Următorul lucru a fost să desfac crema, să văd cum miroase și ce textură are:


Așteptările nu mi-au fost dezamăgite: mirosul este absolut minunat, aici și-au făcut treaba exemplar, textura este și ea foarte faină....Mai rămâne ca produsul să intre intensiv în teste, adevărul e că știu eu un loc sau două unde n-ar fi rău să  mai scap de niște centrimetri...

Dacă v-am făcut curioase, să știți că am văzut deja crema în DM, la 30 de lei. Deci, dacă vă tentează, aruncați un ochi aici în perioada următoare, o să vă dau rapoarte detaliate și foarte documentate referitoare la acest produs și la experiența mea cu el.

Voi ce părere aveți despre crema anticelulitică Revicel? Aștept cu drag comentariile, părerile și ideile voastre.

joi, 24 noiembrie 2011

Ce-am mai testat în ultima vreme: categoria fond de ten

Dacă vă amintiţi, pe la începuturi, am instituit o rubrică destinată rezultatelor testării diferitelor produse sub formă de mostre. Ei bine, am ajuns la concluzia că e momentul să o resuscitez, am adunat o colecţie destul de mare de mostre şi, mai mult, încet încet am început să o împuţinez. Ca să fac loc unor mostre noi, bineînţeles.

Şi acum să vă introduc rapid în atmosferă: acum câtva timp mi s-a terminat fondul de ten Extralasting de la Avon, îl aveam de ceva timp, de dinainte de nuntă. Şi-a făcut treaba cât se poate de onorabil, însă pe final a început să nu-mi mai placă. Aşa că în momentul în care s-a terminat m-am cufundat într-o foarte adâncă dilemă, pentru că n-aveam nici cea mai mică idee ce fond de ten nou să îmi iau. Am intrat cu tupeu în colecţia de mostre de fdt, şi de atunci tot din mostre trăiesc (imaginaţi-vă cam câte mostre aveam). M-am gândit că ar fi interesant să vă povestesc despre ele, mai ales că în general am avut mai mult de o mostră, astfel încât mi-am putut forma o opinie cât de cât fundamentată. 

Aşadar, pregătiţi-vă pentru o postare lungă înspre foarte lungă, pentru că am testat următoarele:

1. Maybelline Affinitone: nu îl mai încercasem până acum, a fost o surpriză destul de plăcută pentru mine. Se întinde frumos, are o putere de acoperire rezonabilă (medie, însă pentru un ten fără probleme sau cu probleme minore e perfect), rezistă suficient de mult şi păstrează luciul la distanţă pentru câteva ore bune. La fel ca în cazul tuturor celorlaltor fonduri de ten testate, am aplicat pudră pe deasupra, ca să fiu eu sigură că nu mă trezesc lucind ca un bec fix când mi-e lumea mai dragă. La acet fond de ten am încercat şi varianta fără pudră aplicată, tocmai pentru a vedea cum se comportă. Bineînţeles că nu s-a comportat la fel de bine, aşa că am revenit la pudră. Trebuie spus că nu mi-a provocat iritaţii, coşuri sau alte probleme ale tenului, ceea ce pentru mine e un mare plus.



A fost un concurent serios pentru achiziţionare, doar că nu îmi satisface complet nevoile. Am nevoie de un pic mai multă acoperire, de mai multă rezistenţă şi de un finish mai mat şi care să dureze. Partea cea mai proastă e că se ia pe displayul telefonului, ceea ce efectiv mă omoară. 

Rămâne pe banca de rezerve pentru momentele (care nu sunt prea departe, din nefericire) în care tenul meu o să se usuce crunt din cauza frigului. De altfel, chiar mă gândesc să îl iau în viitorul nu foarte îndepărtat, tocmai pentru a fi pregătită pentru vremurile mai sus menţionate.


2. Maybelline Affinitone 24h. Chiar nu vreau să compar, dar este absolut inevitabil aici. Affinitone 24h mi s-a părut o idee mai slab în comparaţie cu Affinitone-ul simplu. Textura este mai cremoasă (ceea ce nu e pe placul tenului mixt), acoperirea mai mică (nici vorbă de 24 de ore), rezistenţa la fel. Formula flexibilă cu care se laudă eu personal n-am simţit-o, deci din punctul ăsta de vedere a fost o dezamăgire cruntă.

Finish-ul nu este mat deloc, însă nici luminozitate nu are cine ştie ce (măcar cât să compenseze). Plus că mi s-a părut prea greu ca consistenţă şi prea greu de purtat. Este vorba de părerea mea pur personală şi deci subiectivă, sunt perfect conştientă că pentru unele dintre voi acesta ar putea fi The Holy Grail în materie de fond de ten. 

Nu vreau să fiu complet nedreaptă cu acest produs, mă gândesc că pentru un ten matur sau măcar uscat ar putea fi perfect. Pentru mine, însă, este un produs bun (pentru alţii), dar cu care nu am reuşit să găsesc puncte comune.


3. Vichy Aerateint Pure Cremă. A fost dragoste la prima vedere cu acest fond de ten. Pasiune din aia nebună, dar care, din nefericire, s-a consumat extrem de repede. Dacă dimineaţa, la aplicare, eram îndrăgostită până peste cap de el, mai pe după-masă am început să îi văd defectele...şi să nu-l mai iubesc aşa tare. Acoperirea este absolut genială, se vede că este formulat pentru tenul cu probleme, care în plus mai e şi uscat, de aici şi textura de cremă. Dar pentru mine tot de aici au început problemele, este mult prea greu şi mult prea alunecos pentru nevoile tenului meu în acest moment. V-am zis, la aplicare a fost perfect şi altceva nu, însă de-a lungul zilei am constatat că nu reuşeşte să ţină luciul la distanţă (chiar şi cu pudră deasupra) şi, ca să pună capac la toate, mi-a strâns fardul într-un mod absolut oribil, care nu mi s-a mai întâmplat de multă vreme. Eu aplic fondul de ten şi pe pleoape, asta face fardurile să reziste mai bine în general şi să nu mai fie neapărată nevoie de primer...De data aceasta, mai bine aş fi folosit fard-cremă, ştiam o treabă. 



Şi, ca orice poveste de dragoste consumată mult prea repede, acest produs mi-a lăsat un gust extrem de amar, aveam aşteptări mult mai mari de la el şi, în plus, mă bucur că nu m-am grăbit să mi-l cumpăr. Eu tot sper că cel fluid e mai bun pentru mine, sper să îl pot testa în curând.


4. Vichy Liftactive Flexilift Teint

Faţă de acest produs am avut de la început rezerve, eram aproape convinsă că nu o să mi se potrivească pentru că nu ridurile sunt problema mea principala. Cum acest fond de ten este destinat tenului matur, cu riduri, a fost cel mai puțin potrivit produs dintre cele testate. Mi s-a părut de-a dreptul ciudat ca textură, acoperire, finish și m-a deranjat că n-a rezistat decât foarte puțin pe față. Am testat și acest fond de ten de fapt mai mult pentru a mă lămuri, o dată în plus, că cele mai bune produse sunt cele special formulate pentru tipul de ten pe care îl are fiecare. 


5. L'Oreal True Match

Știam de existența acestui produs dar sub formă de fond de pudră, nu m-a atras în mod deosebit, eu oricum nu sunt vreun fan înfocat L'Oreal. Pur și simplu, ca multe alte branduri, mă lasă destul de rece...Știu că Maybelline e tot sub umbrela acestui mare și puternic brand, la fel și Garnier, însă cu L'Oreal în sine am destul de puține afinități. Totuși, acest fond de ten a reprezentat o supriză destul de plăcută, a fost poate singurul la care nu a trebuit să îmi fac probleme referitoare la nuanță, pentru că se laudă că se adaptează perfect pigmentului pielii. 

Am descoperit un produs bun, un fond de ten care se aplică ușor și repede, o textură plăcută, ușoară, o rezistență onorabilă și un finish un pic catifelat, sau cel puțin așa l-am perceput eu. De altfel, rezultatul este foarte frumos, promisiunea unui ten perfect și radiant este într-o foarte mare măsură respectată, chiar și în condițiile unui ten cu oarecare imperfecțiuni. Mai mult, nu conține uleiuri, parfum sau filtre care să blocheze porii. Nu este chiar cea mai potrivită alegere pentru tenul meu, dar deja e vorba și de preferință personală, însă poate la un moment dat îl voi cumpăra, ca să văd cum rezistă la testul folosirii îndelungate.


6. L'Oreal Accord Parfait varianta nouă


Dacă mă întrebați cum era varianta veche și cu ce e mai bună cea nouă, o să vă zic cu mâna pe inimă că habar n-am, n-am avut tangență cu Accord Parfait varianta pre-2011. Pot să vă povestesc doar despre această variantă, pe care aproape am și achiziționat-o, doar că n-am reușit să găsesc nuanța potrivită în magazine atunci când am avut un pic de timp să caut. Și dacă am fost foarte aproape să îl iau (de decisă eram decisă, și încă bine de tot), vă dați seama că am fost impresionată extrem de pozitiv de acest fond de ten. M-a dat pe spate acoperirea de la foarte bună în sus, m-a vrăjit de-a dreptul finish-ul flawless și mat, care, surprise surprise, chiar se menține de-a lungul zilei. La fel ca True Match, și acest fond de ten are o mare putere de adaptare, având o textură microfină, lejeră și absolut adorabilă. Rezistența este un alt atu al acestui produs, singura problemă majoră este lipsa SPF-ului, și acum nu mă mai oftic că nu l-am găsit, tocmai din acest motiv, pe care într-o primă fază eram gata să îl trec cu vederea. Totuși, nu exclud deloc posibilitatea de a-l achiziționa pe viitor, poate într-un moment când principiile mele o să slăbească un pic.


7. Bourjois Healthy Mix

Vă povesteam mai demult că am fost foarte încântată de varianta Healthy Mix Serum, mi l-am și cumpărat, doar pentru a fi crunt dezamăgită. Varianta Serum a performat mult sub așteptări și când am ajuns la fundul flaconului am constatat amar că numai reclama e de fondurile de ten Bourjois, ceea ce m-a mâhnit îngrozitor, sunt, cred, cel mai fidel consumator de gel de duș Bourjois. Totodată, am zis că experiența mea cu fondul de ten marca Bourjois s-a terminat definitiv, n-aveam nici cea mai mică intenție să mai fiu dezamăgită încă o dată de vreunul din produsele lor pentru ten. Ei bine, mă bucur că am avut ocazia să testez și varianta simplă de Healthy Mix, nu a fost chiar o relevație, dar a fost cu câteva clase mai bun decât fratele Serum și chiar m-a impresionat la modul pozitiv. 


Acoperire OK, rezistență la fel, finish sănătos și de durată, textură lejeră și plăcută și, bonus, un miros fructat, mie mi s-a părut de banane, extrem de fresh și aducător de bună dispoziție pentru acele ședințe de make-up fulger la ora 6 dimineața. Cu siguranță am să îl consider o variantă eligibilă, cel puțin ok în cazul în care voi simți nevoia să schimb fondul de ten, cu atât mai mult cu cât acum știu că între Healthy Mix și Healthy Mix Serum e o diferență ca de la cer la pământ.


8. Bourjois Bio Detox Organic Foundation

Ca în viață, sunt adepta principiului Save the best for last, așa că am noua mea feblețe pentru finalul acestei postări. Spre deosebire de dragostea fulgerătoare pentru Vichy, Detox-ul nu m-a dezamăgit absolut deloc și a devenit urgent titularul postului de Holy Grail, lăsat vacant de foarte multă vreme. Acest fond de ten va fi cu siguranță al meu, știu să identific cea mai potrivită nuanță pentru mine și trezită noaptea din somn, mi-l doresc incredibil de mult, cum n-am mai pățit cred niciodată cu un fond de ten. Sunt convinsă că e ideal pentru mine, și spun asta în urma testării produsului și a evaluării modului în care se comportă pe tenul meu. 



Nu sunt neapărat vrăjită de faptul că e organic sau că promite protecție în fața poluării urbane (deloc de neglijat, dar chiar nu cred că un fond de ten poate rezolva singur și total problema efectelor poluării asupra tenului). Promisiunile referitoare la vigoarea tenului, prospețimea lui și detoxifiere le-am văzut traduse în stare de fapt. Îmi place la nebunie faptul că are o formulă foarte ușoară care totuși acoperă extrem de bine inclusiv monstruleți de la moderați la mari. Nu cred că am mai zis asta despre vreun fond de ten până acum, dar nici nu am mai întâlnit un produs care să fie atât de ușor de purtat. Știu că pare tare ciudat ce zic eu aici, dar Bio Detox e cumva echivalentul unei perechi de pantofi pe care nici nu o simți în picioare, atât de bine se mulează pe picior. Alte bile albe sunt parfumul fresh, se pare că ar trebui să ducă cu gândul la universul vegetal (pe mine mă binedispune instant, nu stau să fac analiză de ce), dar și textura inițial cremoasă dar care, după aplicare, se transformă în pudră. Mai mult, tenul rămâne mat multe ore de la aplicare, eu după 12 ore am încetat să mai număr. Citesc despre el că e învinovățit că lasă urme peste tot, mai ales pe displayul telefonului însă eu nu am  fost deranjată de acest aspect (deși aș putea să scriu un tratat despre fondurile de ten care se transferă pe display, cu poze, scheme, tot tacâmul), deci nu e așa evident ca în cazul altor produse. Și, serios acum, aș putea să îl resping doar pentru atâta lucru, mai ales că nici nu mă deranjează? Toți avem defectele noastre, și tot ne iubește cineva și așa, nu? Glumesc, desigur, ceea ce vreau să spun e că veți mai auzi despre acest fond de ten, prea mi-a plăcut.

Voi ați testat vreunul din aceste fonduri de ten? Ce părere v-au lăsat? Aștept cu drag comentariile, părerile și ideile voastre.

marți, 22 noiembrie 2011

Testez noua gama Apidermaliv

Am fost recent aleasă de către Complexul Apicol Veceslaj Harnaj să testez noua lor gamă de produse cu 95%-100% ingrediente de origine naturală, fără consevanți, coloranți sau parafine. Am primit 5 produse, care mi se par foarte interesante, mai precis balsamul de buze, masca de față, crema de față și 2 creme pentru călcâie, una cu mentă și cealaltă cu propolis (detalii mai multe, bineînțeles, la momentul potrivit). 

Poză de familie cu noua gamă oferită de Complexul Apicol Veceslav Harnaj:


Primul care a intrat deja în teste este balsamul de buze, pentru moment nu spun decât că m-a vrăjit pur și simplu, miroase absolut bestial a portocale (sau așa mi se pare mie) și conține lăptișor de matcă, ulei de măsline și miere, toate ingrediente perfecte pentru îngrijirea buzelor afectate de frigul oribil care s-a lăsat (nu v-am zis că urăsc iarna, nu?). Sunt curioasă ce efecte are pe termen lung, sunt perfect conștientă că, fiind vorba de ingrediente naturale, durează un pic mai mult să își facă treaba pe deplin.

Crema de față a fost cea de-a doua care mi-a trecut prin mâini, foare rapid, eram tare curioasă, așa că mi-am răsfățat tenul cu ea într-o seară în care îl simțeam că suferă. Am apreciat textura bogată, dar și faptul că a intrat în piele mai repede decât mă așteptam. Despre efectele pe termen mediu și lung ale aceste creme cu lăptișor de matcă, ulei de măsline și shea, într-un episod viitor, când voi avea o părere fundamentată.

Masca de față cu lăptișor de matcă, ulei de măsline, unt de shea și miere, pentru ten foarte uscat, uscat și matur, a fost și încă este pe nedrept neglijată. Chiar dacă nu am tenul nici uscat nici matur, o să folosesc cu siguranță masca pentru că tenul meu deja începe să se revolte din cauza efectelor frigului...Și îl ințeleg, până la urmă tenul este cel mai expus în fața frigului, toate celălalte părți ale corpului le putem proteja, însă fața rămâne mai mereu descoperită...Sunt foarte curioasă ce efecte va avea această mască, am așteptări foarte mari de la ea și chiar cred că o să-și facă treaba impecabil.

Cremele pentru călcâie, una cu ulei de măsline, unt de shea și propolis și cealaltă cu ulei de măsline, unt de shea și ulei esențial de mentă, vor intra și ele în scenă cât de curând. Îmi place foarte mult să port tocuri, dar după 10-12 ore cocoțată, încep să mă supere picioarele. Adăugând la asta și o mică problemă cu circulația (uneori efectiv mă ard tălpile), sunt hotărâtă să le acord mai multă atenție picioarelor, tălpilor dar și călcâielor. Mai mult ca sigur, aceste două creme vor îmbunătăți situația actuală, cu atât mai mult cu cât intenționez să respect recomandarea de a însoți aplicarea de masaj (altă pasiune a mea, noroc cu hubby, care prestează la cerere). 

Voi ce părere aveți despre noua gamă Apidermaliv? Aveți vreunul din aceste produse? Vă tentază vreunul? Aștept cu drag părerile, ideile și comentariile voastre.

DISCLAIMER: Chiar dacă am primit produsele pentru testare, părerea mea despre ele va fi una sinceră, pur bazată pe experiența mea, care va fi descrisă în termeni cât mai onești.

marți, 15 noiembrie 2011

Review: Șervețele demachiante Blanchette B. cu aloe vera

Am cumpărat aceste șervețele demachiante mai mult din curiozitate, în timpul unor cumpărături săptămânale generale în Kaufland (Blanchette B. este marca proprie Kaufland pentru produse cosmetice și de îngrijire). Adevărul e că erau pe terminate șervețelele demachiante pe care le aveam, așa că am zis să le încerc pe astea, dacă nu sunt bune pentru ten (având în vedere prețul infim, în jur de 2 lei pentru 25 de șervețele), pur și simplu o să le folosesc să îmi curăț biroul la serviciu. 

N-a fost cazul, pentru biroul de la serviciu o să folosesc tot șervețele umede antibacteriene, pentru că, spre marea mea surpriză, aceste șervețele demachiante sunt foarte bune. Da, știu teoria, sevețelele demachiante nu sunt chiar cea mai bună metodă de demachiere, nu ar trebui folosite seară de seară, dar din când în când nu cred că se întâmplă nimic. Mai ales că mie îmi place să am mai multe variante pentru demachiere (lapte, cremă demachiantă, spumă, apă micelară, șervețele), tocmai pentru a putea alege în funcție de dispoziție. 



Ce mi-a plăcut mult de tot la ele este faptul că sunt foarte mari ca dimensiuni (mai precis 210x170 mm), mult mai mari decâr orice alte șervețele demachiante pe care le-am avut, dar și faptul că sunt foarte groase. Una din fețe este simplă, cealaltă are un model cu bulinuțe. Un alt mare plus este faptul că demachiază foarte bine, din prima, inclusiv rimelul, care se duce mai greu. E nevoie pur și simplă să treci servețelul peste față și peste ochi și gata, treaba e terminată. Pe ambalaj oricum apare specificația că se pot folosi și pentru demachierea rimelului, dar și pentru machiajul rezistent la apă, ceea ce chiar face.

Ce nu m-a încântat absolut deloc a fost mirosul. Nu e neapărat urât, aduce un pic cu cel specific produselor care conțin aloe, dar după demachiere nu mi-a plăcut deloc mirosul lăsat pe piele. Din nou, este o chestiune pur personală, orice miros este până la urmă subiectiv, însă data viitoare, cel mai probabil, voi alege o altă variantă. 

Per total, produsul este o surpriză foarte plăcută care întărește încă o dată ideea că nu tot ce e ieftin e prost (și implicit nu tot ce e scump e și bun), așa că, cel mai probabil, voi fi tentată să încerc și alte produse Blanchette B. 

Voi ați făcut asemenea descoperiri până acum? Dacă da, care? Produsele Blanchette B. le-ați încercat? Cum vi se par?

Aștept ideile, comentariile și părerile voastre cu drag, ca de obicei. 

luni, 14 noiembrie 2011

Provocarea Normaderm: Concluziile mele

După cum vă povesteam aici, am acceptat provocarea Normaderm și am folosit în decursul săptămânii trecute toate cele 3 mostre primite, cele 2 mostre de cremă cu acțiune tripă, precum și mostra de gel de curățare 3 în 1. Ca background info, trebuie spus că înainte cu 2 zile de a primi plicul cu mostre, am constatat că iar m-am pricopsit cu frumoasa iritație care îmi apare de 2-3 ori pe ani și care se manifestă prin niște bubițe micute și multe, în special pe frunte dar și în zona tâmplelor. Nu mi-am schimbat dieta, n-am testat niciun produs nou, nu are legătura cu ficatul (analizele mi-au ieșit perfect), pur și simplu apare, își face de cap câteva zile și apoi dispare la fel de inexplicabil. 

Crema cu acțiune triplă a avut un cuvânt de spun în vindecarea iritației de care vă povesteam mai sus. În mod obișnuit mă chinuie mai mult, acum am decis că rău n-are ce să facă crema cu acțiune triplă, mai ales că dacă e bună pentru tenul cu imperfecțiuni, e bună și pentru iritația mea datorită ingredientelor cu acțiune purificatoare și calmantă. Pe lângă iritație, prezenți mai erau și niște monstruleți care n-au avut însă nicio șansă. 

Partea extrem de proastă la această cremă, pe care am obervat-o din prima seară de folosire și care m-a scos efectiv din minți a doua zi dimineața în momentul aplicării fondului de ten a fost prezența unor scămuțe extrem de inestetice. Indiferent de cât de mică e cantitatea aplicată, aceste scămuțe tot apar și asta nu e nicio problemă atunci când folosești crema seara, dar atunci când o aplici înaintea fondului de ten, totul devine un coșmar. Am stat câteva minute bune să culeg scămuțele, după aplicarea fondului de ten, ceea ce, evident, m-a condus la concluzia logic că, pentru sănătatea mea mintală, trebuie să folosesc o altă cremă pentru pregătirea tenului dimineața. N-a fost așa grav nici din alt punct de vedere: eu am avut niște mostre pe care le-am folosit o dată, dar dacă chiar aveam probleme serioase cu tenul, îmi luam crema (care nu e chiar ieftină pentru multă lume), nu cred că mi-ar fi plăcut foarte tare să stau să culeg scămuțe în fiecare dimineață (presupunând că foloseam și fdt matifiant, pentru tenul cu probleme, deși am avut problema asta indiferent de tipul fdt-ului).

Momentat cred că mă voi limita la folosirea ocazională, mai am câteva mostre în colecție pentru cazurile de urgență, însă chiar nu cred că mi-aș cumpăra aceasta cremă, dată fiind starea actuală a tenului meu.

Gelul de curățare 3în1 l-am folosit ca mască, cleansere și scruburi mai am și chiar mă îndoiesc că acțiunea în această direcție este mult diferită. Am fost însă curioasă să văd cum se comportă ca mască, ca termen de comparație am produsul similar de la Garnier. Ce mi-a plăcut mult de tot la produsul Vichy a fost mirosul (plăcut, parcă un pic fructat) și viteza de uscare. În cazul Garnier-ului uscarea nu se produce la fel de repede (din momentul aplicării până în momentul îndepărtării am avut timp să îmi spăl minuțios toate cele 69 de pensule pe care le am), ceea ce, evident, este un mare plus pentru Vichy, pentru că masca poate fi folosită mai des, necesitând mai puțin timp. La final era albăstruie, nu albă simplă, ceea ce m-a distrat.

La curățare este, bineînțeles, un chin, dar asta nu e nicio noutate, și cea Garnier se dă relativ greu jos, motiv pentru care îmi ud fața și apoi folosesc un burete de celuloză, mi se pare că merge mai ușor așa.

Efectul chiar mi-a plăcut, tenul a rămas catifelat, poate mai mult decât în cazul folosirii Garnier-ului și sunt foarte curioasă care sunt efectele pe termen lung în cazul unei folosiri frecvente. Cred că aș cumpăra acest gel 3în1 și mâine dacă ar fi mai accesibil ca preț (deși am aflat că produsele Vichy vin mai nou cu niște reduceri), dar poate, cine știe, Moșul îmi citește blogul. 

Vouă ce părere v-au lăsat produsele Vichy? Sunt curioasă ce efecte au avut la voi. Aștept cu drag părerile, ideile și comentariile. 

miercuri, 9 noiembrie 2011

Am acceptat provocarea Vichy Normaderm!

Acum vreo săptămână m-am înscris în campania Normaderm (detalii aici) și sâmbătă am găsit în poștă un plic. Motivul? Mai nou, tenul meu a decis că el e șeful și trebuie să se manifeste în consecință. Astfel că mostrele Normaderm au picat la fix. Am primit 2 mostre de tratament hidratant anti-imperfecțiuni tri-activ, o mostră de gel de curățare care se poate folosi fie ca cleanser, fie ca scrub, fie ca mască. Pe lângă acestea, am mai primit și un pliant care prezintă gama Normaderm. Adică astea:


Urmează să le testez, sunt tare curioasă ce efecte o să aibă, și să vă țin la curent cu ce se întâmplă. Pe voi vă tentează provocarea Normaderm? Ați folosit această gamă? Cu ce rezultate? 

Aștept cu drag și cu interes părerile, ideile și comentariile voastre.

luni, 7 noiembrie 2011

Preferatele lunii octombrie

Uite că m-am prins și eu la timp măcar o dată că s-a mai dus o lună și că e momentul pentru Preferatele lunii octombrie...so here we go.

Luna asta a fost incredibil de plină pentru mine, jonglez cu un serviciu de 8 ore, cu ore la facultate, cu atribuții de redactor la revista facultății (și de luna asta se adaugă și cursuri la doctorat, ca să fie distracția completă), așa încât luna octombrie a fost mai mult luna produselor funcționale, pe care mă bazez și știu că mă scot rapid și eficient din impas. Așadar, luna care tocmai a trecut voturile mele s-au îndreptat înspre următoarele produse:


I. Îngrijire


1. Spumă demachiantă Avon Solutions Plus. Îmi place să o folosesc la duș, ca să economisesc un pic de timp ma demachiez direct sub duș, înainte de șamponare and stuff. Îmi place mult de tot că e spumă și totuși foarte eficientă și chiar simt că îmi curăță fața. Machiajul, chiar și rimelul, dispare din prima.

2. Apă micelară Yves Rocher. Mi-a fost dor de demachierea cu apa micelară, e foarte eficientă ca metodă de demachiere și o folosesc atunci când nu am chef de bogăția laptelui demachiant și vreau să rezolv treaba scurt. Îmi place senzația de după, de curat.

3. Lapte demachiant Gerovital. Pe ăsta știu că l-ați văzut și luna trecută, dar tot e în top. Uneori pur și simplu am nevoie de lapte demachiant...dar și de senzația de după.

4. Cremă hidratantă matifiantă Avon Solutions. Crema Elmiplant mi se terminase și mi-am amintit că o comandasem pe asta. Chiar îmi place, intră repede în piele, o matifiază, o hidratează și fondul de ten arată tare bine pe deasupra (da, am descoperit și eu roata în materie de îngrijire: înainte să mă machiez cu vreo 10-15 minute, aplic crema hidratantă, cu efecte de milioane). Dacă vreți mai multe amănunte și un review complet, please ask.

5. Cremă matifiantă Farmec. O am de dinaintea celei de la Avon, la fel, își face treaba foarte bine (a fost și incredibil de ieftină, în jur de 9 lei) și cât era încă vreme caldă chiar am văzut efecte notabile în ceea ce privește luciul tenului.

6. Gel de curățare 3în1 Garnier Pure. Eu am o problemă în a numi acest tip de produs cu multiple acțiuni, nu pot să îi zic doar gel de curățare, pentru că el e și scrub, dar și mască. Tenul meu a decis să se răzvrătească, așa încât masca îl mai calmează. Plus că, tot sub forma de mască, are trecere și în fața consoartei, care a experimentat-o cu succes.


II. Machiaj


1. Trusa Flormar. După cum vedeți, nimic nou sub soare în privința nuanțelor, machiajele mov/roz/moz (cu variații desigur) îmi mai înveselesc diminețile în care la ora 7 și un pic trebuie să ies pe ușă. Trusa asta îmi place mult pentru că mă pot juca în diverse variante cu nuanțele, cred că aș putea să pun pariu că m-aș putea machia o săptămână încheiată diferit, fără să mă chinui prea tare.

2. Trio-ul Seventeen Tequila Sunset. Sper să nu greșesc în privința denumirii. După cum vedeți, e un prieten vechi și extrem de bun, la ultima nuanță mai am un pic și ating fundul...Trusa aceasta mă ajută să ies din dilema dimineața, cu ajutorul ei creez unul din machiajele mele-semnătură.

3. Corector Affinitone. După cum ziceam, tenul meu are nevoie de ajutor în perioada asta și acest corector își face foarte bine treaba, fără să încarce dar în același timp acoperind ceea ce e de acoperit.

4. Rimel Max Factor 2000 Calorie Curved Brush. Ca multe dintre voi, am luat acest rimel cu o revistă și inițial nu mi-a plăcut deloc periuța curbată. Așa de mult mi-a plăcut încât l-am dat gata mai repede decât orice alt rimel ever. Acum am revenit la Collosal, preferatul meu, și aproape că îmi pare rău că nu am cumpărat varianta Cat Eyes, cel cu periuța curbată. Sunt ciudată, ce să fac. Oricum, 2000 Calorie este un rimel foarte bun, când îl mai prind, nu-l mai iert.

5. Gel liner maro Essence. L-am ales în acele zile în care am simțit nevoia unui liner maro, fie din cauza nuanțelor alese pentru machiaj, fie pur și simplu pentru că așa mi se părea mai ok pentru întregul look. Ca nuanță este soft, dar vizibil, extrem de rezistent și frumos.


III. Nails


1. Ojă crackle Natty. Am descoperit de ceva timp oja tip cracke, inițial nu mi-a plăcut deloc, acum însă mi se pare uneori aiurea să aplic doar ojă simplă pe unghie. Îmi place efectul de crakle negru, merge de minune peste orice fel de nunță de ojă. Doar că acum sunt în căutarea unui alt crakle negru, Natty nu este o firmă extrem de bună, mie deja mi s-a uscat oja în sticlă, deși n-am folosit-o excesiv și nici aiurea...Și dacă e prea groasă, nu mai crapă frumos, deci iar nu e bine.

2. Ojă Plus Quartz Flormar. Pentru mine, asta e nuanța ideală de roșu, pentru că are acele reflexii bogate care se pot vedea și în poză. Îmi place la nebunie și roșul OPI pe care îl am, dar acela e fără reflexii, potrivit pentru o altă stare de spirit. Am purtat oja asta cu niște fundițe abțibild aplicate, arăta foarte drăgălaș, și apoi cu crakle alb pe deasupra. 

3. Ojă mată Golden Rose 06. Oja mată este cea mai recentă obsesie a mea, oja aceasta este un mov foarte frumos (e mai închis decât pare în poze), îmi plac la nebunie reflexele pe care le are oja în momentul aplicării și care dispar când aceasta se usucă (extrem de rapid comparativ cu alte oje), lăsând în urmă o ojă mată, frumoasă, opacă. Singurul defect al acestei oje este faptul că nu rezistă foarte mult pe unghii iar dacă mai aveți și treabă de făcut prin casă, cum am avut eu, să nu vă surprindă durată scurtă de viață.

4. Crackle Golden Rose Sweet Colors. Mi se pare de-a dreptul genială gama Sweet Colors de la Golden Rose, care există și în varianta normașă, nu numai crakle. Am zis că n-are sens că îmi iau o ditamai sticlă de crakle, mai bine mai puțin, ca s-o și termin (da, Alexandra, visează în continuare) sau, cel puțin, să nu aibă soarta crakle-ului Natty. Mi se pare, calitativ, mai bună ca Natty, așa că urmează să apară și frățiori pentru acest crakle.

Pe voi ce produse v-au fermecat în luna octombrie? Ce produse ați folosit cel mai des? Ați făcut vreo descoperire?

Aștept cu drag părerile, ideile și comentariile voastre!

marți, 1 noiembrie 2011

Noile geluri de duș Elmiplant: noutate absolută

De vreo săptămână le ochisem în DM, am vrut să scriu despre ele, însă pe net nu era nimic, atât de nouă era gama. Este vorba de noile geluri de duș de la Elmiplant, o gamă absolut minunată (m-a vrăjit în primul rând mirosul celor 4 variante), cu unt de karité (sau unt de shea) 100% organic. De ce unt de shea? Cunoscut încă din vremuri străvechi pentru multiplele proprietăți curative și de înfrumusețare, untul de karité are rolul de a ajuta la menținerea frumuseții naturale a pielii, având un conținut mare de acizi grași (cu rol în păstrarea elasticității pielii, a menținerii hidratării și îmbunătățirii procesului de regenerare), dar și de vitaminele A și E, care sunt puternici antioxidanți. 

Fiecare din cele 4 tipuri de gel de duș-cremă e caracterizat de o asociere de 2 ingrediente naturale, fiecare din acestea având o anumită acțiune: Nutritriv, Hidratant, Revigorant și Catifelat. Simțurile sunt astfel răsfățate de combinația de ingrediente naturale iar pielea rămâne netedă, fină și hidratată. După cum ne-a obișnuit Elmiplant, formula este cremoasă, Ph-ul echilibrat, fără parabeni sau coloranți în compoziție, produsele fiind, bineînțeles, testate dermatologic. 

Dar destul cu vorba, să cunoaștem vedetele:


De la stânga la dreapta, avem:

1. Gel de duș-cremă hidratant, cu bambus și proteină de orez, ambele ingrediente având un efect puternic hidratant sau de menținere a hidratării, asta, bineînțeles, pe lângă untul de shea. Adică acest frumușel, al cărui motto este Simte atingerea naturii și bucură-te de o senzație minunată de hidratare:


2. Gel de duș-cremă revigorant, cu lămâie verde și nectar de gutuie, uleiul esențial de lămâie verde având rolul de a îmbunătăți tonusul pielii, având în același timp efect revitalizant iar extractul de gutuie asigurând hrănirea pielii în profunzime. Simte atingerea naturii și încarcă-ți pielea cu energie!


3. Gel de duș-cremă nutritiv, cu miere și lapte de bumbac. Mierea a fost aleasă pentru că, fiind bogată în vitamine și minerale, hrănește intensiv pielea uscată și îi redă elasticitatea iar laptele de bumbac previne deshidratarea. Simte atingerea naturii și bucură-te de o piele radiantă, cu ajutorul acestui frumușel:

4. Gel de duș-cremă catifelat, cu migdale și unt de avocado. Un excelent emolient, uleiul de migdale rezolvă problema hidratării și a strălucirii pielii iar untul de avocado, cu un conținut ridicat de vitamina E, are rolul de a hrăni intensiv pielea uscată și de a îmbunătăți elasticitatea. Sloganul lui? Simte atingerea naturii și oferă pielii tale catifelare senzuală!

De unde am eu toate informațiile acestea? De la Elmiplant, bineînțeles. Curioși în legătură cu gramajul și prețul? Fiecare gel de duș are 400 de mililitri iar prețul recomandat este 10,50 lei per produs. Momentan eu le-am văzut doar in DM, in supermarketuri nu știu dacă au ajuns încă.

Și acum...îmi cer scuze, o să dispar la duș, am avut o zi lungă, mă cheamă gelul de duș revigorant să mă pună pe picioare.

Voi le-ați văzut în magazine? Vă tentează? Ce părere aveți despre noua gamă? Aștept cu interes comentariile, ideile și părerile voastre.