vineri, 5 aprilie 2013

Review: Gel de duș mineral anti-stress

Gama de geluri de duș minerale nu este o noutate pe piața românescă, produsele au ceva vechime și se prezintă în patru variante, cel despre care vă voi povesti azi e frate bun cu cele de mai jos, apărute primele:

Adică, de la stânga la dreapta, Eclat, cu pudră de cuarț roz, pentru o piele luminoasă, Hidratante, cu oligo-elemente marine, pentru o piele rehidratată și Doux Gommage Sable Blanc, cu nisip alb, pentru o piele fină, variantă care se poate folosi pentru o exfoliere blândă zilnică. Le-am avut pe toate trei, iar cel mai interesant mi s-a părut cel cu nisip alb, datorită consistenței fine însă foarte eficace în ceea ce privește îndepărtarea celulelor moarte. Particularitatea gamei constă în faptul că are 98% ingrediente naturale. Mai mult, pielea este perfect respectată, toate produsele din gamă potrivindu-se chiar și pielii sensibile pentru că gelurile de duș sunt hipoalergenice, nu conțin săpun și nici parabeni. 

Cel mai recent membru al familiei minerale este varianta Anti-stress cură de magneziu. Ironia face că am primit acest gel de duș de la hubby fix înainte de începutul sesiunii (știa el ce știa, și anume că mă așteptau zile grele și mai ales pline de nervi cu corectatul lucrărilor pline de perle în majoritatea lor), l-am folosit pe tot parcursul perioadei critice și acum pot furniza un raport complet. 



Preț: șșșșt, a fost cadou, deci nu știu (pe cine încerc eu să fraieresc, e în jur de 12 lei în marile magazine)

Cantitate: 250 de ml.

Termen de valabilitate: 12 luni de la deschidere.

Modalitate de utilizare: ca orice gel de duș, se poate folosi împreună cu un burete/floare de duș sau, dacă vă descurcați, singur. Evident, aplicați și clătiți, insistați pe unde și cât e cazul.

Ce promite: (citez de pe ambalaj) Îmbogățit cu magneziu, un mineral esențial pentru înlăturarea stresului, acest gel de duș reprezintă un veritabil tratament de înfrumusețare pentru o piele revitalizată. Testat dermatologic, fără săpun, fără parabeni, hipoalergenic, cu ingrediente de origine naturală.

Ce mi-a plăcut: Bănuiesc că vreți să aflați dacă după duș mă transform într-un munte de calm. Ei bine, cred mai degrabă în magneziul ingerat fie ca pastilă fie ca pastilă efervescentă dizolvată în apă. Aplicat pe piele, magneziul nu prea are timp să fie absorbit, mai ales ca gel de duș, produs pe care oricum îl clătești, deci nu rămîne pe piele timp suficient. Ce-i drept, ies mai relaxată de la duș când folosesc acest produs dar acum întrebarea este daca meritul este al activității în sine sau chiar e eficient gelul.Cu tot scepticismul meu, obiectul review-ului de azi chiar își face treaba, cel puțin pe cea de hidratare și revitalizare. După cum vă spuneam, am supus produsul la grele încercări, dar n-aș putea spune cu mâna pe inimă că nu funcționează. În mod cert, dușul se tranformă într-o experiență (mai) relaxată.

Mirosul este și el unul interesant, specific gamei (cu variații, desigur), oarecum vintage, pudrat, puțin prețios, miros care te duce cu gândul că folosești un produs mai scump decât e de fapt. Consistența este una obișnuită pentru produsele Boourjois, suficient de groasă încât să nu se scurgă printre degete. Spuma este una bogată, abundentă și care chiar răsfață, pe lângă curațatul care oricum e în fișa postului. 

Momentan în baia mea se dă o mare bătălie între gelurile de duș Bourjois și cele de la Elmiplant, soluția de compromis este să le folosesc cu rândul, unul dintr-o echipă, altul din cealaltă, iar în acest fel alternez și mirosuri și consistențe și mai ales efecte și în mod cert nu am nicio șansă să mă plictisesc. 

Ce nu mi-a plăcut: aici nu prea am ce spune, chiar nu am. Poate doar că mă enervează că nu pot să mă decid dacă magneziul din compoziție (care, apropo, se află către finalul listei de ingrediente) este chiar eficient sau e vorba doar de o chestie de marketing.

În mod cert, este un produs bun pe care l-aș mai cumpăra în viitor (sau, și mai bine, țineți-mi pumnii, vine ea și sesiunea de vară, poate poate îl primesc iar), ca de altfel orice alt reprezentant al gamei minerale de la Bourjois. Se poate ca cele 98 de procente de ingrediente naturale să fie doar o promisiune goală, dar nu cred că strică să aleg totuși acest tip de produse.

Așadar, dacă vă confruntați în mod constant cu stresul, poate acest produs ar merita o șansă, se poate să observați îmbunătățiri serioase, nu se știe niciodată de unde sare iepurele. 

Voi v-ați întâlnit cu acest produs? Ce impresie v-a lăsat? Dacă nu, v-ar tenta să îl încercați?

Ca de obicei, aștept cu mare drag toate comentariile, ideile și părerile voastre. 

8 comentarii:

  1. Asta mi-a placut cel mai mult din gama, imi miroase a bombonele de violete. Urmatorul ar fi cel cu grapefruit, acidulat, pe care-l am aproape intreg pe undeva, chiar sa-l scot! :D In ala cu alge eu simteam clar iz de peste, oribil pe canicula din august! :)) Toate spala super, pare-mi-se au ALS. Din gama noua mi-am luat doar 2, au niste arooome!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ALS-ul nu ma inncanta nici pe mine. Il stiu si pe asta de care zici tu, cu gref, si mie imi place.

      Asa-i ca mirosul ala e un pic suspect? Acum ca zici tu mi-am amintit si eu de el...

      Gama noua e to die for...

      Ștergere
  2. interesant...am vazut prin magazine dar nu mi-am luat....oricum o sa il incerc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As fi curioasa ce parere ai tu despre el. Sa ma tii la curent!

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Poate tu te poti lamuri daca are vreun efect. :))

      Sa-mi zici daca il incerci!

      Ștergere
  4. Acum si eu vreau :( ce sa-i faci, tu ai Bourjois eu am Soap & Glory sic sic :P Dar e ciudat totusi ca nu este aici pe piata deloc, gama intreaga de cosmetice e readily available
    Dintotdeauna ti-au placut gelurile de dus Bourjois asa ca nu ma surprinde :) pupic

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu n-am inteles niciodata de ce nu sunt disponibile si la tine...Daaar, just say the word si se rezolva :D

      Mai am in maneca vreo cateva postari pe aceeasi tema, doar cu protagonist diferit so stay tuned pentru noi ispite!

      Hugz and kisses!

      Ștergere