miercuri, 3 aprilie 2013

Din nou shopping 2013 (4): Alexandra goes (almost) bio

Am dat de curând de un magazin foarte interesant, specializat pe produse de îngrijire, tip drogherie, un fel de DM. Am studiat eu ce-am studiat oferta și noroc că mă grăbeam, că altfel în poza de jos ar fi fost cel puțin un număr dublu de produse. Singurul intrus este șamponul antimătreață cu piracton olamina, pe care l-am pescuit dintr-o farmacie din rețeaua Medimfarm. L-am luat pentru că șamponul pe care îl folosesc momentan, Head and Shoulders pentru scalp sensibil, m-a dezamăgit crunt în varianta de 400 de ml (parcă e cu totul un alt șampon față de varianta de 200 ml). Erau mai multe variante de șampon însă de data aceasta am ales-o pe cea antimătreață. Brandul de care aparține este unul, se pare, spaniol, Interapothek iar produsele le-am văzut comercializate, după cum spuneam, în cadrul lanțului de farmacii Medimfarm, nu am idee dacă le puteți găsi și în alte părți. Aici aveți toate produsele marca Interapothek distribuite în România. Șamponul a fost 10,90 lei și încă nu l-am folosit, nu pot să vă dau detalii momentan dar promit că ele nu se vor lăsa prea mult așteptate.



Restul produselor le-am achiziționat din magazinul de care vă povesteam, care pe mine pur și simplu mă fascinează, norocul meu e că nu trebuia să îmi cumpăr demachiant, mi-aș fi petrecut acolo 3 zile la cât de bogată este oferta. Revenind, în imagine mai puteți vedea următoarele:
  • Kallos fâșii textile extra-strong pentru epilat (vă pregătesc un articol despre cum le folosesc), 20 de bucăți, 5,50 lei. Când nu am de unde lua fâșii Kallos mai iau din Carrefour fâșii de la Sesu, dar ultima dată am dat peste unele destul de proaste. Unde mai pui că pentru aproximativ 6 lei primești doar 10 bucăți. Cele Kallos mi se par mai calitative, mai există și varianta cu 200 de bucăți la un preț care se învârte în jurul sumei de 20 de lei.
  • Vivanatura pastă de dinți naturală cu argilă active și plante GennaDent: îmi propusesem de ceva vreme să renunț la pasta de dinți in comerț, fluorul conținut de absolut toate mărcile comerciale nu-mi inspiră încredere. Recent am auzit să unul din componentele din acest tip de pastă poate provoca în timp afecțiuni ale ficatului, ceea ce m-a cam speriat. Am ales o pastă de dinți atât de naturală încât poate fi și înghițită (conform informației de pe ambalaj), pe bază de argilă, pe considerentul că nu cu foarte mult timp în urmă oamenii rezolvau problema îngrijirii dinților cu sare sau cu nisip/argilă. Ceea ce m-a mai încântat a fost șirul nesfârșit de plante care intră în compoziție, care oricum este în proporție de 98% naturală (mentă, rozmarin, mușețel, salvie și  multe altele), faptul că nu face spumă și, evident, că nu conține fluor. Am plătit pentru 50 de ml de produs 6 lei și chiar nu mi-ar părea rău să cumpăr pastă de dinți mai des decât înainte (de obicei iau pastă de 125 de ml) dacă asta ar însemna un plus de sănătate. Nici acest produs nu l-am testat încă, urmează, nu am mari emoții pentru că am mai avut în trecut paste cu gust ciudat (Parodontax, dar și una naturistă de la Himalaya). Dacă vă interesează subiectul, pot reveni cu un review detaliat și cu impresii complete.

  • Transvital cosmetics Ulei de argan virgin, presat la rece. Îl aveam pe listă de ceva vreme dar atunci când am auzit impresii foarte bune despre el de la (o să râdeți) profesorul care îmi coordonează teza am zis că chiar nu mai e timp de așteptat. Uleiul de argan (despre care probabil că nu e nevoie să vă povestesc eu prea multe) se poate folosi pentru îngrijirea tenului, a părului și a unghiilor și l-am luat în principal pentru proprietățile sale de hrănire, regenerare și combatere a îmbătrânirii pielii. Pentru 10 ml de produs am plătit în jur de 11 lei. Am folosit uleiul o singură dată până acum, m-a surprins consistența sa de-a dreptul onctuoasă (abia ieșea prin picurător) și până acum am doar vorbe de laudă la adresa lui dar pentru un review aș vrea să îl testez ceva mai mult.



Ce părere aveți de achizițiile mele? Care produs vi se pare cel mai interesant? Ați testat vreunul din ele până acum? Daca da, cu ce rezultate?

Secțiunea de comentarii vă stă la dispoziție pentru impresii, idei sau orice altceva mai aveți de spus.

13 comentarii:

  1. Hmm, nu am folosit pana acum aceste produse, insa sunt curioasa cum se comporta fasiile de la Kallos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inseamna ca o sa ti se para foarte interesanta o postare pe care o pregatesc, axata de epilare. Cat despre restul produselor, si mie mi-au starnit curiozitatea, vei mai citi despre ele pe blogul meu.

      Ștergere
  2. si eu am benzile alea pt epilat, de vreun an numai pe astea le folosesc, imi plac mult. Pasta de dinti Vivanatura am tot avut, dar se termina prea repede, asa ca n-am mai luat-o.
    Despre ce magazin e vorba? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fasiile sunt intr-adevar foarte bune, tot ce am mai testat nu s-a ridicat la acelasi nivel. Cu consumatul pastei n-o sa am probleme, daca imi place si e ok nu ma mai intorc la cele din comert.

      Magazinul e din Miercurea Ciuc, ajung acolo de 2 ori pe luna si e in drumul meu, deci chiar nu e vina mea :)))

      Se numeste Korall.

      Ștergere
  3. De la sesu ma enerveaza, cand ia tot si poate fi reaplicata cu succes cand da rateuri si ma irita. Uff.. m-ai facut curioasa cu kallos :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu Sesu ultima data mi-am facut un milion de nervi. Nu luau ceara ca lumea si se mai si exfoliau, ramaneau lipite de ceara pe picior. Plus un strat de hartie. Horror, am zis ca nu mai iau Sesu ever, chit ca stau cu padurea pe picioare. Intentionez sa imi iau set din ala cu 200 de bucati, sa rezolv problema pe o perioada mai indelungata.

      Kallos-ul e in top, Sesu iau doar cand nu am de unde lua Kallos. Si bineinteles, vreau nervi :))

      Ștergere
  4. pasta de dinti..am vazuto si eu la naturiste dar nu mi-am luat....sa zici cum este :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Urmeaza, urmeaza. Sigur ii fac review, deci stai cu ochii pe blog.

      Ștergere
  5. Si eu folosesc pastele de dinti Vivanatura :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi plac mult . Le folosesc de peste 2 ani . Am scris si pe blog :)

      Ștergere
    2. Foarte fain, ia sa arunc si eu un ochi pe blogul tau, mai aruncasem si data trecuta cand mi-am lasat comentariu, dar acum caut expres postarile despre paste.

      Ștergere
  6. Inteweeeesting... Nu stiam de pasta de dinti. Dar stai linistita ca in curand o sa se dovedeasca stiintific ca e daunator sa respiri, in cazul in care n-au facut-o deja :D
    Argan oil 100% n-am incercat dar rosehip oil e grozav pt ten, oily or not. pupic. Keep'em coming

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Teoretic pasta asta n-ar trebui sa fie mai nasoala la gust decat Paradontax de exemplu.

      Cat despre ulei, mai vreau si de migdale, cica ala e chiar bun...

      I will keep them coming, do not worry!

      Kisses back! :*

      Ștergere