luni, 14 noiembrie 2011

Provocarea Normaderm: Concluziile mele

După cum vă povesteam aici, am acceptat provocarea Normaderm și am folosit în decursul săptămânii trecute toate cele 3 mostre primite, cele 2 mostre de cremă cu acțiune tripă, precum și mostra de gel de curățare 3 în 1. Ca background info, trebuie spus că înainte cu 2 zile de a primi plicul cu mostre, am constatat că iar m-am pricopsit cu frumoasa iritație care îmi apare de 2-3 ori pe ani și care se manifestă prin niște bubițe micute și multe, în special pe frunte dar și în zona tâmplelor. Nu mi-am schimbat dieta, n-am testat niciun produs nou, nu are legătura cu ficatul (analizele mi-au ieșit perfect), pur și simplu apare, își face de cap câteva zile și apoi dispare la fel de inexplicabil. 

Crema cu acțiune triplă a avut un cuvânt de spun în vindecarea iritației de care vă povesteam mai sus. În mod obișnuit mă chinuie mai mult, acum am decis că rău n-are ce să facă crema cu acțiune triplă, mai ales că dacă e bună pentru tenul cu imperfecțiuni, e bună și pentru iritația mea datorită ingredientelor cu acțiune purificatoare și calmantă. Pe lângă iritație, prezenți mai erau și niște monstruleți care n-au avut însă nicio șansă. 

Partea extrem de proastă la această cremă, pe care am obervat-o din prima seară de folosire și care m-a scos efectiv din minți a doua zi dimineața în momentul aplicării fondului de ten a fost prezența unor scămuțe extrem de inestetice. Indiferent de cât de mică e cantitatea aplicată, aceste scămuțe tot apar și asta nu e nicio problemă atunci când folosești crema seara, dar atunci când o aplici înaintea fondului de ten, totul devine un coșmar. Am stat câteva minute bune să culeg scămuțele, după aplicarea fondului de ten, ceea ce, evident, m-a condus la concluzia logic că, pentru sănătatea mea mintală, trebuie să folosesc o altă cremă pentru pregătirea tenului dimineața. N-a fost așa grav nici din alt punct de vedere: eu am avut niște mostre pe care le-am folosit o dată, dar dacă chiar aveam probleme serioase cu tenul, îmi luam crema (care nu e chiar ieftină pentru multă lume), nu cred că mi-ar fi plăcut foarte tare să stau să culeg scămuțe în fiecare dimineață (presupunând că foloseam și fdt matifiant, pentru tenul cu probleme, deși am avut problema asta indiferent de tipul fdt-ului).

Momentat cred că mă voi limita la folosirea ocazională, mai am câteva mostre în colecție pentru cazurile de urgență, însă chiar nu cred că mi-aș cumpăra aceasta cremă, dată fiind starea actuală a tenului meu.

Gelul de curățare 3în1 l-am folosit ca mască, cleansere și scruburi mai am și chiar mă îndoiesc că acțiunea în această direcție este mult diferită. Am fost însă curioasă să văd cum se comportă ca mască, ca termen de comparație am produsul similar de la Garnier. Ce mi-a plăcut mult de tot la produsul Vichy a fost mirosul (plăcut, parcă un pic fructat) și viteza de uscare. În cazul Garnier-ului uscarea nu se produce la fel de repede (din momentul aplicării până în momentul îndepărtării am avut timp să îmi spăl minuțios toate cele 69 de pensule pe care le am), ceea ce, evident, este un mare plus pentru Vichy, pentru că masca poate fi folosită mai des, necesitând mai puțin timp. La final era albăstruie, nu albă simplă, ceea ce m-a distrat.

La curățare este, bineînțeles, un chin, dar asta nu e nicio noutate, și cea Garnier se dă relativ greu jos, motiv pentru care îmi ud fața și apoi folosesc un burete de celuloză, mi se pare că merge mai ușor așa.

Efectul chiar mi-a plăcut, tenul a rămas catifelat, poate mai mult decât în cazul folosirii Garnier-ului și sunt foarte curioasă care sunt efectele pe termen lung în cazul unei folosiri frecvente. Cred că aș cumpăra acest gel 3în1 și mâine dacă ar fi mai accesibil ca preț (deși am aflat că produsele Vichy vin mai nou cu niște reduceri), dar poate, cine știe, Moșul îmi citește blogul. 

Vouă ce părere v-au lăsat produsele Vichy? Sunt curioasă ce efecte au avut la voi. Aștept cu drag părerile, ideile și comentariile. 

10 comentarii:

  1. bine de stiut
    eu nu m-am "inteles" cu normaderm, am avut o mostra de la o revista
    totusi pt acesta provocare trebuiau sa trimita si ei mai multe mostre,o singura folosire nu e de multe ori relevanta

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am fost un pic dezamagita de numarul mic de mostre, dar probabil ca au vrut sa obtina maximul de efect cu minimul de resurse...

    Normaderm a fost ok, dar cum ziceam, din cand in cand cate o aplicare, iar pentru asta mostrele sunt perfecte, nu cred ca e nevoie de crema intreaga.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu am primit mostrele prin posta. Cu crema m-am inteles bine, nu am avut probleme cu aplicarea fondului de ten, nu mi-au iesit alte minuni pe fata, insa nu-mi place ca are alcool. Gelul de curatare mi-a placut de asemenea in special folosit ca si masca, probabil il voi cumpara dupa ce termin restul produselor de curatare pe care le am momentan.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Jade: da, si mie mi-a placut mult gelul, dar cum ziceam, poate ma citeste si Mosul :))) Plus ca, tot asa, mai am o gramada de produse similare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aceeasi problema am avut-o si eu cu crema Normaderm. Am folosit-o acum vreo 2 ani si s-a facut urat de tot fondul de ten... A fost ok pe moment, dar minusul asta a fost suficient cat sa n-o mai cumpar o data. Ma gandeam ca au imbunatatit si ei formula intre timp...

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am avut cremele Normaderm de zi si de noapte, in ambalajele vechi. Nu mi-au placut deloc. Primele 2-3 utilizari au fost excelente, apoi cremele si-au schimbat consistenta si au devenit foarte uleioase.

    Gelul de curatare l-am avut insa de 2 ori, tot in varianta veche. A fost ok, nu am ce sa ii reprosez!

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu raman pro gelului de curatare 3 in 1 :), in defavoarea cremei care face "scuame" cand aplici ceva peste sau daca atingi fata... Cat despre eficacitatea ei, este eficienta in tratarea acneei, dar nu 100% (mai ales, in cazul unei acnei serioase. Trebuie folosite produse cu adevarat eficiente, cum ar fi Brevoxyl-ul... si doar ocazional Normadermul, in opinia mea.)

    Ma bucura vestea ca ar putea veni cu o reducere gelul de curatare 3in1. Pe acesta chiar mi l-as lua (la celalalt nu ma incanta prezenta anumitor ingrediente), dar parca nici 50ron n-as da pe el. Totusi, pt ca pt o utilizare este necesar o cantitate micuta, banii se recupereaza in timp.

    Multumim pentru impresii!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu am avut exact aceeasi problema cu crema, parca nu intra deloc in piele, se aduna in scame la suprafata. In schimb am o prietena careia aceeasi crema i-a curatat fata foarte bine dupa aproximativ o luna de utilizare. Probabil depinde de tenul fiecaruia...

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi plac review-urile tale. Sunt foarte informative.

    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc mult, Simona, asta e si scopul meu. Sper sa iti placa si in contiuare ce scriu eu.

    Te pup si eu :*

    RăspundețiȘtergere