luni, 13 iunie 2011

Epilarea cu pastă de zahăr

Dacă ați avut curiozitatea să răsfoiți pozele noi de pe pagina de Facebook a blogului, adică de aici, poate ați observat o poză care nu prea avea ce căuta acolo. Până acum, pentru că azi vă voi vorbi despre epilarea cu pastă de zahăr Alexandria Professional.

Am avut parte de această experiență cu ajutorul unui voucher, astfel că mi-am putut satisface curiozitatea la un preț acceptabil. Trebuie să precizez două lucruri încă de la început. În primul rând, epilarea cu pastă de zahăr îmi făcea cu ochiul de multă vreme, eram foarte curioasă cum e. În al doilea rând, din păcate, epilarea cu pastă de zahăr este o idee mai scumpă decât epilarea cu ceară naturală și veți înțelege imediat de ce. Nu este însă vorba de vreun preț astronomic, dimpotrivă, în funcție de zonă, cu 5-10 sau maxim 15 lei mai mult.

Pasta de zahăr este în primul rând foarte naturală, este efectiv zahăr (cosmeticiana îmi povestea că în timpul cursului abia aștepta să mănânce din pasta respectivă). Avantajele sunt multiple, în comparație cu ceara naturală. Epilarea cu pasta de zahăr se poate face și pe acele porțiuni pe care epilarea cu ceară e imposibilă, pe varice de exemplu, pentru simplul fapt că pasta se folosește la temperatura camerei, neîncălzită, astfel că leziunile provocate pielii de faptul că uneori ceara este prea fierbinte sunt eliminate din start. De asemenea, foliculita este și ea eliminată, pentru că pielea nu este agresată așa cum se întâmplă la ceara caldă. Mai mult, pasta de zahăr este extrem de eficientă în cazul firelor mici și a celor de sub piele (în timpul epilării se produce și un mic peeling), nu le rupe iar creșterea se produce în mod sănătos și fără iritații. Pasta se infiltrează efectiv în folicul, fiind posibilă îndepărtarea firelor de păr mici și foarte mici.

Dezavantajul cel mai vizibil al acestui tip de epilare este că durează mai mult decât epilarea clasică cu ceară. În cazul meu, pentru picioare scurt, brate, axilă și mustață a durat vreo oră și ceva și asta nu pentru aș fi vreo maimuțică ci pentru că procedeul este unul care necesită ceva timp.

Ce se întâmplă efectiv? Cosmeticiana demachiază zona de epilat (da, efectiv demachiere, eu am rămas surprinsă), o dă cu tonic, după care aplică pudră de talc. Aceeași pudră de talc este folosită și pe mănușa specială (din latex, dacă nu mă înșel), aceasta având rolul de a evita încălzirea pastei și implicit, eșuarea procedurii. Se ia o bucată de pastă (bucată de un termen relativ, pasta are consistența ușpr curgătoare, asemănătoare cu ceara pe bază de zahăr, cu diferența că nu se încălzește în prealabil), pe care cosmeticiana o întinde pe o porțiune de câțiva centimetri, în sensul creșterii firului de păr. Întinderea se face folosind o mișcare specifică a mâinii, revenindu-se de trei ori pentru o bună aderență, după care are loc smulgerea. De fapt smulgere e impropriu spus, îndepărtarea pastei (evident, cu tot cu fire) nu e însoțită de durere, ca în cazul epilării cu ceară caldă. 

După epilarea propriu zisă, locul se șterge cu tonic și se aplică o cremă hidratantă. Partea bună e că nu rămâi lipicioasă după această procedură și chiar dacă mai rămâne vreo urmă de pastă de zahăr, ea poate fi foarte ușor îndepărtată cu un pic de apă.

Un alt atu al acestui tip de epilare este că pasta în sine este antibacteriană și deci extrem de igienică, mi s-a explicat că bacteriile nu au efectiv cum să se înmulțească în pastă, astfel că se evită o grămadă de probleme cauzate de epilarea mai puțin igienică, așa cum se întâmplă uneori.

Cosmeticiana îmi povestea că are și clienți bărbați mari fani ai acestui tip de epilare, mi se pare și normal să aibă atât de mulți adepți de genul masculin, dată fiind durerea redusă și efectele minunate.

Din nefericire, există un singur curs pentru a învăța cum să folosești pasta de zahpr, după cum există doar un brand de pastă, respectiv Alexandria Professional. În Brașov, de exemplu, există un singur salon unde se practică această metodă de epilat, salon aflat în cadrul unul complex bio, pentru că acest tip de epilat este și el unul cât se poate de bio.

Cocluziile mele după această experiență? Mi-a plăcut, m-a atras foarte tare ideea că nu e o metodă așa agresivă pentru piele și mai ales faptul că, după vreo 3-4 ședințe, se pare că efectele încep să se vadă, în sensul că firele de păr se răresc considerabil. Personal am constatat acest lucru pe brațe, unde nu mă epilasem până acum (nu era nevoie) și unde, după încă vreo 2 sau 3 ședințe, probabil că nu o să mai am vreo problemă cu firele de păr vreodată. Pe de altă parte, am avut anumite neplăceri în momentul în care firul de păr a început să crească, dar dau vina pe pielea mea nu pe procedura în sine.

Epilarea cu pastă de zahăr mi se pare o alternativă perfectă pentru epilarea cu ceară caldă, e o experiență mai puțin traumatizantă. Pielea a rămas extrem de fimă după epilat, m-am simțit efectiv ca divele din reclame pentru câteva zile. Bineînțeles că nu se întâmplă minuni, cel puțin nu peste noapte, însă experiența mi-a plăcut mult de tot și, chiar dacă implică costuri mai ridicate, sunt tentată să o încerc din nou.

Voi ați apelat la acest tip de epilare? Sunteți curioase/curioși? Aștept cu drag ideile, comentariile și părerile voastre.

15 comentarii:

  1. Suna tare bine, chiar as vrea sa incerc insa in Bucuresti am intrebat la vreo 2 saloane la care apelez pt. "despadurire" si nici nu au auzit cosmeticienele de metoda aceasta :(. Am gasit mai demult "reteta" pt. prepararea pastei, dar sincer, imi e cam frica sa incerc singura.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare rau, Black Beauty, dar eu cred ca sunt totusi in Bucurestiul ala mare saloane care trebuie sa aiba. Tin pumnii sa gasesti si sa mergi, dupa aia schimbam impresii. Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai, ce tare! Eu sunt chiar curioasa de treaba asta. :D
    Oare in Timisoara o fi asa ceva, ca m-as duce si eu cu mare drag. Mi se pare atat de faina procedura asta... Nu am fost niciodata sa ma epilez cu ceara, tocmai din prisma chestiei asteia cu durerea. M-am chinuit acasa cu cate o crema depilatoare, un Bic, ceva in genul.
    Hmm, chiar o sa merg sa ma interesez de treaba asta cand ma mut in Tm caci in orasul meu clar nu exista asa ceva, e prea inapoiat! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. suna interesant:D oare e mai dureroasa sau mai putin dureroasa decat vesnica ceara?

    RăspundețiȘtergere
  5. Chatte, obligatoriu incearca, n-o sa iti para rau.

    Let's make a diva:e muuult mai putin dureroasa, daca as putea numai asa m-as face de acum incolo.

    RăspundețiȘtergere
  6. hmmm,nu este o metoda asa noua,nu este asa cunoascuta,eu m-am facut acum 10 ani,intr-un oras de provincie,la cineva acasa,a durat asa mult incat am renuntat sa merg pentru a doua ora.

    RăspundețiȘtergere
  7. woww..thats interesting...I hope it is really less painful than regular waxing!! :)

    xoxo
    calicoaster
    www.beautydiaries.com

    RăspundețiȘtergere
  8. de mult am cautat despre asta e net. In Botosani inca nu a aparut asa ceva. Cred ca mai am de asteptat. Oricum se poate prepara si acasa dar n-am avut curaj inca. E binevenita o parere a cuiva, asa ca multumesc. Azi am descoperit blogul tau si deja m-a impresionat placut :*

    RăspundețiȘtergere
  9. @Liz: multumesc mult. Poate nu mai ai chiar asa mult de asteptat, incearca prin saloane. Nici eu n-am avut curaj sa prepar pasta acasa, ma las pe mana cosmeticienei. Am incercat si epilatul inghinal tot cu pasta, dupa ce pana acum m-am facut numai cu lama, si e muuuult mai bine cu pasta.

    RăspundețiȘtergere
  10. black_beauty eu te statuiesc sa nu incerci singura sa te epilezi cu zahar ,chiar daca exista o posibilitate sa iti reuseasca compozitia pastei de zahar ai mari sanse sa te ranesti ( sa te iriti , sa te invinetesti si chiar sa iti indepartezi straturi subtiri ale pielii) deoarece epilatul cu pasta de zahar nu consta doar in pasta de zahar ci in tehnica de epilat , care se invata de la un profesor in domeniu si nu de pe youtube.
    Crede-ma nu o zic cu rautate sau sa fac reclama saloanelor. Eu sunt cosmetician Body Sugaring si iti spun cu sinceritate ca desii am invatat de la o profesoara acreditata , la inceput cand m-am epilat m-am invinetit si iritat pt ca nu stapaneam bine tactica, asa ca tu ai putea sa te ranesti si mai rau mai ales ca nu cunosti pasii unei epilari corecte.
    Sper ca am fost de ajutor . O zi buna

    RăspundețiȘtergere
  11. Unde se face aceasta epilare cu zahar in brasov? La ce complex bio? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna, Iuliana. Eu am mers la Theo Harmony, pe strada Balcescu nr. 25. In alta parte nu stiu sa fie momentan. Uite aici mai multe informatii: https://www.facebook.com/profile.php?id=100001733810570. Sunt foarte curioasa cum o sa ti se para, poate te intorc cu impresii. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  13. imi poti spune care sunt preturile? :D mersi!

    RăspundețiȘtergere
  14. @micasiscumpa Bogdan: cand am fost eu, adica acum mai bine de un an (aproape 2), m-a costat vreo 80 de lei epilat scurt, axila si inghinal. Sper sa imi amintesc ca lumea, e ceva timp de-atunci...

    Per total, epilatul cu zahar e cu vreo 10-20 de lei mai scump decat cel normal, cu ceara.

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna, epilare cu pasta de zahar se mai face si la Anka Studio, Str. Uranus nr 7 ( tel 0724005025) . Merita incercat! cea mai buna metoda de epilare!!! :) pro zahar :)

    RăspundețiȘtergere