vineri, 1 octombrie 2010

Trusa Nyx s104

Am în lucru 2 tag-uri, unul de la bondărica şi celălalt de la Ramona J. dar, având în dotare armate de pitici pe creieraş şi dorinţa de perfecţiune, o să mai dureze un pic până o să puteţi citi răspunsurile mele la întrebările formulate de fete. Între timp, m-am gândit să vă fac cunoştinţă cu una din obsesiile mele şi în acelaşi timp cu cadoul care s-a lăsat aşteptat cel mai mult. Povestea începe mai demult, o dată cu lansarea, sub formă de blog iniţial, a produselor Nyx în România, importate şi distribuite de o ieşeancă pasionată de make-up şi care a fericit mii de fete începând această afacere. Între timp, site-ul a suferit 2 face-lifturi şi acum arată aşa. Oricum, ideea este că am pus ochii aproape din prima pe trusa 78 de la Nyx, pe numele ei de cod Makeup Artist Kit s104. În acelaşi timp, şi cu o pasiune egală, eram vrăjită şi de faimoasa trusă 88 matte, care se găseşte pe net în mai multe locuri. Lupta era extrem de grea, iniţial mi-am propus să aleg doar una din ele, ceea ce am şi reuşit într-o primă fază pentru că pe la finalul lunii mai am pus lăbuţele pe mult dorita 88. Totuşi, asta nu a reuşit să îmi şteargă piticul cu 78-ul, mai ales că, după 2 comenzi pe Nyx, eram deja fan declarat al fardurilor, care sunt extrem de pigmentate şi rezistente. Aşa că am trişat un pic şi mi-am promis s104-ul ca premiu pentru finalizarea disertaţiei, care a mers mai greu decât licenţa, din simplul motiv că eram şi dirigă cu normă întreagă şi masterandă şi mai aveam şi viaţă personală ceea ce, va trebui să mă credeţi pe cuvânt, este de-a dreptul epuizant.

Dar cum planurile de acasă şi cele din târg niciodată nu se suprapun, m-am văzut cu disertaţia terminată şi susţinută, dar cu nicio speranţă de a pune mâna pe autoa acordatul premiu. Motivul? Unul foarte simplu: comenzile mari Nyx vin din State iar termenele de livrare se lungesc câteodată destul de mult. Ca să scurtez povestea, o să vă spun că trusa a ajuns, cu mari emoţii, pe 2 septembrie, cu câteva zile înainte de a pleca din ţară. Am ales varianta de livrare prin curier rapid, pentru că stocul Nyx a fost împrospătat pe 30 august cu noua comandă şi dacă aş fi aşteptat să îmi vină prin poştă mult aşteptata trusă, probabil acum am fi fost în locuri diferite şi eu şi ea.


Valoarea de recompensă n-a rămas însă singură, pentru că prietenul meu, văzând cât întârzie comanda şi că nu o pot avea imediat după terminarea disertaţiei, a propus ca s104 să se transforme în cadou de ziua mea, care e la sfârşitul lui iulie. Nici atunci nu a sosit, dar nu m-am supărat nicio secundă pentru că mi-o doream prea mult şi în plus, răbdarea mă caracterizează. Totul e bine când se termină cu bine, asta mi-am zis când am avut în sfârşit mult dorita trusă.


Dar acum gata cu vorba, că deja v-aţi plictisit probabil, să trecem la lucrurile cu adevărat importante, respectiv poze cu obiectul în cauză, împreună cu impresii la cald.


Aşa arată trusa adunată (spun adunată pentru că trusa are 3 nivele):




Cele 48 de pastile sunt toate farduri de ochi. În partea din stânga, pe prima coloană, sunt dispuse 6 nuanţe de auriu şi tonuri de maro, toate shimmery, fără a fi deranjant de sidefate. A doua coloană este cel mai probabil favorita mea pentru că este compusă din 6 nuanţe de lila şi mov, un alt pitic de-al meu pe lângă armată deja extrem de numeroasă. Ca observaţie generală, trebuie spus că poza de mai sus, furnizată de fidelul Google, nu este chiar fidelă: culorile trusei sunt de fapt mai închise, mult mai vibrante şi mai fascinante. Revenind la nuanţele de mov, toate sunt shimmery însă shimmer-ul este foarte discret iar a 4-a nuanţa, de sus în jos, este aproape mată. Cea de-a treia coloană conţine nuante de galben şi 2 de verde, toate fiind mate, mai puţin primul verde (a 4-a culoare de sus în jos) şi galbenl pal fix de dedesubt. Ultima coloană are nuanţe de gri şi negru, toate shimmery.

Partea dreaptă a primului nivel este compusă din nuanţe de pământ, marouri şi tonuri de maro, alb, nuanţe de crem şi aşa-numita culoare nude, dar şi maro roşcat sau maro-oliv. Ca textură, toate sunt shimmery cu excepţia ultimei pastile de sus în jos din a doua coloană şi a celei de-a doua din ultima coloană, care sunt perfect mate.

Al doilea nivel al trusei descoperă privirii încă 4 coloane cu câte 6 pastile fiecare, 2 pe fiecare parte:

Şi de aici începe problema mea existenţială, pentru că pe spatele ambalajului trusei scrie că prima pastilă de pe coloana cu nuanţe de roşu şi portocaliu şi prima, a treia, a patra şi ultima pastilă de pe rânduri cu nuanţe de roz sunt de fapt pudră pentru faţă. Personal, mi se pare extrem de ciudat să foloseşti asemenea culori pe post de pudră, mai ales că nu cred că există prea multe persoane cărora aceste culori să li se potrivească perfect în ceea ce priveşte pudra. Oricum, eu le voi folosi pe post de farduri de ochi dacă voi avea vreodată chef de un machiaj mai wild sau pur şi simplu mai puternic. Rândurile următoare, vecine celor despre care am vorbit până acum, conţin, pe partea stângă, nuanţe de albastru şi turcoaz iar pe partea dreaptă, nuanţe de verde. Toate sunt culori perfect purtabile în cadrul unor machiaje de zi cu zi.

Cel de-al treilea nivel este format de fapt din 6 pastile mari, cam de 6 ori mărimea unei pastile normale din trusă, cu următoarele culori: negru, alb, gri deschis, auriu, auriu deschis şi maro. Negrul, albul şi maroul sunt mate, restul sunt shimmery. Tot pe acest nivel erau şi 6 aplicatori cu bureţel, care nu numai că nu îmi foloseau la nimic (nu ma pot machia cu bureţei, doar cu pensule sau, spre ruşinea mea, cu degetele), dar mai şi rămâneau blocaţi în sistemul de culisare al trusei, făcând imposibile deschiderea şi închiderea nivelelor inferioare.

Cutia este practică, are o oglindă extrem de utilă încorporată, şi este rezistentă, astfel că accidente de felul ruperii balamalelor sau al ciobirii, cum am citit că au păţit multe fete cu trusele 88 sau 120. Mai mult, trusa este practică şi din alt punct de vedere: având nivelele pliabile, trusa ocupă mai puţin loc decât ar ocupa dacă pastilele ar fi dispuse pe un singur nivel, aşa cum se întâmplă în cazul 88-ului.

Ultima bulina albă pe listă? Faptul că are, aşa cum îi spune şi numele, toate culorile imaginabile. Ei, noi ştim mai bine că nu le are pe toate, pentru că asta ar însemna că nu ne mai trebuie niciun alt fard, ceea ce este imposibil, dar asta nu înseamnă că trusa s104 nu este una extrem de versatilă şi absolut necesară pentru orice make-up addict.

Voi ce părere aveţi despre s104? O aveţi? V-ar interesa o comparaţie între s104 şi 88 matte? Ce alte truse vă fac cu ochiul? 

5 comentarii:

  1. Arata foarte foarte bine. Eu am de la ei smokey bronze kit-ul si astept si 2 trio-uri. Nu prea imi plac paletele asa de mari, pentru ca nu cred ca voi folosi atatea culori:). La mine e pe baza de bejuri si marouri, si un mov din cand in cand. Sa o folosesti cu placere si welcome back! pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. O am si eu de cateva luni bune si de atunci am lasat deoparte si 120-ul si 28neutral :D Imi place la nebunie

    RăspundețiȘtergere
  3. nu prea folosesc culori puternice in machiaj dar cred ca e bine sa ai o trusa ca aceasta in colectia de farduri

    RăspundețiȘtergere
  4. Offtopic: te-am taguit! Sper sa-ti faca placere sa raspunzi!
    http://septembriejoi.blogspot.com/2010/10/ce-ma-face-fericita.html

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.

    RăspundețiȘtergere