sâmbătă, 9 octombrie 2010

Tag-uri, tag-uri, tag-uri...

Vă povesteam, la începutul postării trecute, că am în lucru 2 tag-uri. Între timp, s-au făcut 3, pentru că şi Sadie m-a onorat cu un tag, cu tema Ce mă face fericită? Dar să luăm lucrurile pe rând. Voi răspunde tag-urilor în ordinea numerelor de pe tricou, adică în ordinea în care le-am primit, bineînţeles, cu scuzele de rigoare pentru încetineala cu care mă mişc. Mă cam acaparează noul serviciu, într-un domeniu nou pentru mine. Revenind la oile noastre, prima care m-a tag-uit a fost Ramona J.:

1. Ce alegi între a iubi potrivit persoana greşită şi a iubi greşit persoana potrivită? 

În mod cert, aleg să iubesc greşit persoana potrivită, pentru că, atâta timp cât persoana este potrivită, orice lucru imperfect se poate îmbunătăţi, mai ales modul de a iubi. Dar atunci când iubeşti persoana nepotrivită, nici nu mai contează cum o iubeşti, pentru că nu va fi niciodată cum trebuie.

2. Enumeră 3 obiecte de pe raftul cu amintiri la care nu poţi şi nu vrei să renunţi.

Aici în primul rând intră mesajele de suflet, pe care îmi place să le păstrez indiferent câte telefoane schimb. Apoi, sunt biletele de tren/ autobuz din locurile în care am fost, ca să îmi amintească de ele chiar şi după ce amintirea călătoriei s-a estompat. În al treilea rând, tot feluri de lucruri mărunte. De exemplu, când am fost Erasmus în Franţa, am adunat toate etichetele de la toate hainele pe care mi le-am luat, deşi nu au fost exagerat de multe. În general, mă ataşez de lucrurile mele şi sunt destul de posesivă, nu-mi place să împart lucrurile pe care le consider personale sau chiar intime.

3. O melodie pe care o asculţi când eşti tristă şi vrei să te descarci şi una pe care dansezi de fericire. 

Când sunt tristă, am tendinţa să ascult melodii vesele sau care mă binedispun. Când sunt happy, la fel. Aici am de făcut o mărturisire: cel mai bine mă linişteşte muzica slow, dar asta nu înseamnă că nu apreciez şi ceva mai ritmat. În principiu funcţionează orice dintre următorii: Alicia Keys, Westlife, Michael Buble, Maroon 5 şi câţi şi mai câţi.

4. Care e primul lucru care îţi vine în minte când îţi imaginezi o cameră goală cu pereţii albi?

Cum să o mobilez şi cum să o aranjez, logic. Am o mică pasiune pentru interioare şi îmi place să mut mobila constant, ca să am mereu senzaţia de nou.

5. Ce ai alege între a schimba ziua de ieri sau pe cea de mâine, şi de ce?

Deşi mi-am dorit uneori, trecutul nu ai cum să îl schimbi, poţi doar să te împaci cu el. În plus, eu cred că suntem de fapt suma alegerilor pe care le-am făcut în trecut, deci ceea ce nu putem schimba este ceea ce ne defineşte. Ziua de mâine este singura pe care avem puterea să o schimbăm.

6. Zi-mi ceva ce ai făcut sau spus şi îţi doreşti să nu, şi antonimul.

Mereu îmi doresc să am mai multă răbdare şi să nu mă mai enervez, chiar dacă îmi trece repede. Nimic nu merită să-ţi consume nervii, mai ales că mereu există cel puţin o soluţie pentru orice. Şi e nevoie de mult calm că să poţi vedea acea soluţie cât mai repede.

7. Pune o fotografie în care te regăseşti sau pe care nu ţi-o poţi scoate din minte. 

Mi-aş dori să fiu la fel de drăgălaşă şi simpatică cum e pisicuţa din imagine. Şi stilată, pe deasupra. Şi nu în ultimul rând, pentru că îmi plac pisicile de nu mai pot, mai ales cele portocalii.


8. Câteva versuri care ţi se suprapun sau pur şi simplu te motivează şi te inspiră.

Aici e greu, pentru că am multe versuri de suflet, ca un filolog care se respectă. Dar o să aleg ceva ce aud mereu de la prietenul meu: Răbdare au doar cei puternici...


Al doilea tag l-am primit de la bondarica:

1. Care este animalul tău preferat şi dacă ai avut unul cum îl chema?

În afară de nişte peşti micuţi când eram şi eu mică, n-am avut niciodată un animal, a trebuit să mă mulţumesc mereu cu animalele de la ţară sau ale altora. Destul de recent am descoperit că sunt alergică la animale, printre multe altele, dar asta nu mă împiedică să continuu să visez că într-o zi voi avea şi eu o pisicuţă pe care să o smotocesc. Sau un căţel. Sau un iepure. Sau un porcuşor de Guineea. Sau....orice de talie mică, cu blană şi ochişori expresivi...

Am avut o buburuză, o gărgăriţă căreia îi plăcea să stea pe perdeaua din camera mea şi să facă tumbe pe cursurile mele atunci când învăţam. A murit acum aproape un an, în noiembrie. N-a avut niciun nume, dar tare ma bucuram atunci când o vedeam că e pe perdea...

2. De unde îţi faci cumpărăturile? Mall, magazin gen 12 lei fiecare, piaţa de cartier?

Prefer magazinele mari sau hipermarketurile, pentru shopping-ul săptămânal sau pentru achiziţii de haine şi cosmetice. Nu refuz nici shopping-ul online, pentru cosmetice sau electronice, dar nici piaţa, pentru legume şi fructe proaspete, după care mă înnebunesc. Aş pleca acasă cu jumate din piaţa dacă aş putea...

3. Care este bugetul tău lunar?

A tricky one here, pentru că abia ce am schimbat moneda şi nivelul de trai, aşa că mi-e absolut imposibil să răspund la această întrebare.

4. Care ar fi următoarea ta achiziţie în materie de telefon?

Acum am un Samsung Star, negru, care îmi place la nebunie şi pe care nu plănuiesc să îl schimb prea curând. Când o voi face totuşi, voi alege tot un telefon cu touchscreen şi probabil tot Samsung pentru că, deşi împătimită Nokia până acum, mi-am dat seama că telefoanele Samsung sunt mai bune. (N-am primit bani să fac reclamă)

5. Ai carnet? Ce maşină conduci?

Am carnet de o lună jumătate, am muncit mult pentru el, dar momentan nu am maşină pentru că nu îmi e necesară. Dar mi-ar plăcea să conduc o maşină mică şi drăguţă, care să se mişte uşor prin oraş sau Cruze-ul prietenului meu, o minunăţie de maşină pe care mi s-a pus pata. Deşi ar fi o idee să aleg una pe alb sau pe crem, tare bine arată.

6. Ce ai alege între lună şi soare?

Sincer, nu pot renunţa la niciunul din cei doi aştri. Dacă nu ar mai fi luna, nu ne-ar mai creşte părul (ştiţi şi voi că dacă vă tundeţi când e lună în creştere părul va creşte şi el mai repede şi mai frumos) iar fără soare acel bronz discret şi care avantajează pe oricine nu ar mai fi posibil.

7. Eşti singură la părinţi?

Nu, am o soră mai mică, diferenţa dintre noi este de un an şi 8 luni.

8. Unde ai prefera să stai? La bloc sau la curte? De ce?

Sunt pui de Avicola  de când mă ştiu, adică am trăit numai la bloc, cred că m-aş adapta cu greu la curte. Prefer apartamentul în detrimentul casei, mi se pare mai uşor de întreţinut şi mai comod. E adevărat că nu ai aşa multă intimitate, dar dacă alegi una din casele acelea construite gard în gard, iar n-ai rezolvat nimic, nu?

Ultimul tag este şi cel mai recent, l-am primit de la Sadie şi se intitulează Ce mă face fericită? Mi-am dat seama că fericită mă fac acele persoane/ lucruri fără de care nu pot trăi:

- Marius, care mă face fericită în fiecare zi şi e stânca mea. Împreună, trecem peste orice. Îmi cer scuze dacă sună corny.

- Familia mea şi faptul că sunt cu toţii sănătoşi

- Cititul. Sunt una din acele persoane care îşi închipuie Raiul având forma unei biblioteci. Aş trăi într-o bibliotecă dacă aş putea, dar nu pot, pentru că, printre altele, sunt alergică la praf. Oricum, sunt dependentă de citit, ca un filolog care se respectă.

- Ceaiul şi apa plată. Poate părea stupid, dar aceste două lichide nu numai că mă hidratează dar mă şi binedispun. Cu ambele am o relaţie extrem de pasională şi, dacă nu m-aş controla, m-aş întoarce de fiecare dată de la shopping cu ceai şi apă cât să îmi ajungă în cazul unui eventual dezastru natural.

- Blogul şi faptul că mă citiţi şi lăsaţi comentarii. Le consider semne că îmi respectaţi şi îmi apreciaţi munca, ceea ce mă onorează şi mă face să vreau să continuu.

- Make-up-ul, în principal fardurile de ochi şi trusele cu farduri de ochi. Nici nu e musai să le cumpăr, e de ajuns să le văd şi să îmi clătesc ochii. Sunt persoane care au o slăbiciune pentru rujuri sau pentru blush-uri. Chiar dacă nu neglijez restul tipurilor de produse de make-ul, dimpotrivă, mă informez continuu, punctul meu slab va rămâne întotdeauna eye-shadow-ul. Dacă ar fi să mai rămână doar un tip de produs de make-up, aş alege fără să clipesc fardul de ochi. De preferinţă în nuanţele pentru care am armate de pitici, gen lila-uri, nuanţe de roz, movuri şi marouri.

- Revistele glossy inteligente şi care mă ţin ocupată mai mult de 30 de minute. De preferat, ar trebui să îmi ia ceva timp să le citesc, chiar dacă sunt un fast reader de felul meu. Să am ce citi sau ce admira, nu să termin cu o revistă în mai puţin de 30 de minute, cu tot cu privitul fiecărei reclame în parte. Da, există astfel de reviste de 2 lei, după cum există şi cele de care vă ziceam că îmi plac. Aici mărimea chiar contează...

- Somnul. Ador să dorm, să mă odihnesc şi să visez, nu cred deloc că îmi pierd timpul dormind. Asta nu înseamnă că nu rezist perioade lungi fără prea multă odihnă. Dar şi când e musai să dorm, atunci nu mai e loc de discuţii, dorm ca valiza în gară.

Acum nu îmi mai vine nimic altceva în minte, probabil mai există lucruri care mă fac fericită, dar o fac într-un mod atât de subtil încât nu îmi dau întotdeauna seama.

Nu voi da mai departe tag-urile, pentru că până am răspuns şi eu la ele, au circulat prin toată blogosfera şi chiar nu vreau să pedepsesc vreo blogerrinţă punând-o să răspundă din nou la aceleaşi întrebări, deşi poate ar fi interesant, dacă s-a schimbat ceva între timp. În acest moment, cel mai recent tag, ultimul din cele trei, circulă liber şi nestingherit şi nu cred că a scăpat cineva ne-tag-uit.

2 comentarii:

  1. Merci ca ai raspuns! Mi-a facut placere sa citesc si ma bucur ca ai revenit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc si eu, mi se pare ca acest gen de taguri ne apropie mai bine caci permit un pic invadarea spatiului personal.

    RăspundețiȘtergere