joi, 5 august 2010

Cremă hidratantă anti-imperfecțiuni Elmiplant Skin Control

Sursa foto: http://www.elmiplant.com/ro/Skin-control
Atât de mult am căutat crema aceasta prin magazine, chiar în momentul în care s-a lansat, încât am avut senzația că am eu o problemă: reclame la gama Skin Control erau în toate revistele, dar în magazin nu gaseai vreun produs nici să tragi cu tunul. Am mai și făcut cu nervii o vânzătoare de la un magazin naturist, o întrebam sistematic dacă a primit gama, ea îmi răspundea amabilă că sunt probleme cu distribuția și că, nu, încă nu a primit-o.

V-am povestit toate astea ca să vedeți pe ce fond de așteptare a venit, până la urmă, crema anti-imperfecțiuni. Cred ca am cumpărat unul dintre primele tuburi de cremă din oraș, din Real, și acasă am constatat dezamăgită că luasem crema hidratantă, nu pe cea gel, matifiantă. Oricum, a trebuit să mă mulțumesc cu ea, mai ales că era singura disponibila în acel moment. De atunci, toate magazinele mari s-au aprovizionat cu produse Elmiplant si Bioten, care, din punctul meu de vedere, merită foarte multă atenție din partea oricărei fete. Dar asta este o altă poveste, care se va concretiza într-o postare viitoare. Să revenim însă la crema despre care vreau să vă vorbesc azi.

Crema hidratantă anti-imperfecțiuni face parte din gama Skin Control, produsă de Elmiplant, gamă din care mai fac parte gelul exfoliant zilnic, loțiunea astringentă, pentru curățare, și crema gel matifiantă, pentru hidratare. Cum îi spune și numele, crema hidratantă anti-imperfecțiuni are rol hidratant.

Gama în sine se adresează tenului acneic, cu probleme tipice tenului adolescent, pe care le tratează folosind puterea ingredientelor naturale: arborele de ceai, lemongrass-ul, bambusul si acidul salicilic, acesta din urmă fiind recunoscut ca ingredient minune în produsele pentru tratarea acneii. Produsele pot fi vizualizate aici.

Pentru că am depășit perioada adolescenței, tenul  meu nu mai are probleme pe care le avea odată, dar asta nu înseamnă că sunt scutită de câte un coș pe ici pe colo prin punctele esențiale, fix când mi-e lumea mai dragă. În plus, trebuie să mărturisesc că mi-am luat această cremă nu neapărat pentru că aveam nevoie de ea, cât mai mult din curiozitate și pentru că, după cum v-am povestit, mă terminase nervos faptul că o vedeam peste tot în reviste dar în magazine nu.

Preț: dacă îmi amintesc bine, am dat pe ea aproximativ 13 lei. Pe net dacă o căutați, o puteți găsi și la 19 lei, în funcție de magazin. Recomand însă marile magazine.

Ce promite: citez chiar de pe ambalaj: Această cremă este special formulată cu ingrediente active naturale care elimina coșurile, închid porii și hidratează eficient tenul, prevenind iritațiile. Arborele de ceai, cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene, menține tenul curat și fără impurități. Extractul de lemongrass stimulează și revigorează tenul, lăsându-l împrospătat și tonifiat. Acidul salicilic ajută la destuparea porilor și previne reastuparea lor, îmbunătățind procesul natural de regenerale a pielii. Datorită Acțiunii triple, crema lasă tenul hidratat eficient, îndepărtând coșurile și imperfecțiunile.

Ce face: având în vedere că eu nu am probleme majore cu acneea, ci doar cu punctele negre și cu câte un coș răzleț, crema mi s-a părut extrem de bună. Nu pot face aprecieri în legătură cu modul în care s-ar comporta pe un ten cu probleme serioase, însă am o bănuială că își face treaba mai mult decât onorabil și în acest caz.

În primul rând, cel mai evident este că intră foarte repede în piele, având o textură foarte ușoară. Senzația pe care o lasă este una foarte placută iar tenul rămâne hidratat, netezit, la atingere având o finețe accentuată. Efectul se păstrează iar crema este în același timp și o bună bază de machiaj, făcând fondul de ten să adere mult mai bine și să rămână la locul lui mult mai mult timp, chiar pe o vreme caniculară.

Efectele curative sunt și ele prezente, orice coș sau iritație având un timp de vindecare mult mai rapid. Totodată, datorită minunatului acid salicilic, crema poate fi folosită cu succes și pentru tratarea iritațiilor post-epilare, indiferent de zona epilată. Am folosit crema după epilat cu ceară rece sau după lamă, efectul calmant manifestându-se indiferent de metoda folosită pentru îndepărtarea părului nedorit.

Puncte tari: senzația lăsată de pe piele, efectul de hidratare de durată, textura ușoară, constituie o foarte bună bază de machiaj, vindecă iritații, coșuri și in principiu tot ce apare nedorit și dureros pe față sau în alte locuri de pe corp

Puncte slabe: unul singur, mirosul destul de tare, asemănător cu cel al unui parfum bărbătesc. Pe de altă parte, gama fiind cumva unisex, e și normal să nu miroasă a flori.

O voi cumpăra din nou? Desigur, în primul rând pentru senzația pe care o lasă pe față. În al doilea rând, ca să am mereu la îndemână un produs minune, care tratează nu numai coșurile, dar și iritațiile într-un timp scurt.

Întrebări, comentarii, sugestii? Le aștept cu interes.

8 comentarii:

  1. Ah ce bine ca ai facut review-ul asta, ca parca de crema asta imi zisesei si mie avand in vedere ca ti-am povestit de ce ten de cacao am :))

    Poate, daca vrei desigur, intr-o ziiii, faci si o postare, ceva, in care ai recomanda o gama asa cu tot ce trebuie pentru o ingrijire corespunzatoare a tenului, exemplu luand tenul meu :D.

    Pfiu, ce exprimare de cacao am =))
    Mi scuzi, da' pic de somn! :D

    Te puuup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Desigur, chiar ma gandeam la o asemenea postare. O s-o scriu, promit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Saru'-manaaaa!!!
    Raman datoare!
    Me staying tuned, hihi. :D
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cuatam un astfel d ereview la aceasta crema, thanks a lot! si la cat mai multe asemanatoare. Bine punctat!;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Util acest post,merci de info. Dupa ce termin Ivatherm, probabil o sa o incerc si eu.
    P.s. Blogul e foarte dragut :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Poti sa imi spui si mie daca te-a ajutat cu punctele negre? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta vroiam sa intreb si eu...dar postarea e din 2010...nu stiu SIGUR daca o sa mai raspunda:|

      Ștergere
  7. @Matt Pati, Cristina Ionescu: Sigur ca raspund la comentarii, pot sa fie inclusiv la prima postare, mie imi intra in mail si le vad.

    Matt...n-as putea sa iti dau un raspuns foarte clar, a ajutat, insa clar n-am scapat de ele...

    Daca mai aveti si alte nedumeriri, oricand!

    RăspundețiȘtergere