luni, 15 iulie 2013

TAG: Liebster Award

Alina de la My Chic Lifestyle m-a onorat cu tag-ul acesta acum ceva timp așa încât, deși l-am mai făcut odată, în vremuri imemoriale, îl repet acum, întrebarile sunt diferite.

Bănuiesc că știți regulile, urmează să spun 11 chestii random despre mine și să răspund la întrebările Alinei. Partea cu nominalizatul altor fete o voi sări, majoritatea au facut tag-ul deja. Așadar:

1. Am primit tabletă de la Moșul, am fost fată cuminte, dar relativ recent mi-am făcut curaj să o folosesc la adevărata ei valoare. Acum sunt aproape dependentă de citit pe tabletă, îmi place mult de tot faptul că pot citi așa cărți care nu prea au șanse să ajungă la noi.

2. Am purtat prea mulți ani aproape exclusiv pantaloni. De vreo două veri încoace însă, trăiesc doar în fuste și tare bine mi-e. Să ne înțelegem, nu sunt perfectă dar atâta timp cât mă simt bine în pielea mea, de ce să mă întorc la pantalonii lungi în mijloc de iulie?

3. Cumva legat de punctul de mai sus: ironic pentru cineva născut în mijloc de vară, nu mai suport căldurile sufocante, dau vina pe iernile lungi și multele grade cu minus pentru asta. 

4. Dacă ies la soare cu ochii neacoperiți, în câteva secunde garantat strănut. Se pare că nervul trigemen (se găsește în nas) cu care am fost înzestrată e mai sensibil decât la alții. Asta se traduce prin dependeța de ochelari de soare, sunt moartă fără ei.

5. Am mereu minim o carte în geantă, urăsc să fiu nevoită să aștept undeva și să n-am nimic de citit. Asta se mai lasă și cu dureri de spate (în unele zile geanta mea poate fi folosită cu succes ca armă albă), ceea ce l-a făcut pe Moș (aka hubby) să vină cu o tabletă (pe care, ironic, aproape numai acasă o folosesc pentru citit).

6. Sunt foarte sensibilă la mirosuri, dacă nu m-aș fi făcut profesor aș fi avut șansa unei cariere de mare succes la OPC, îmi dau seama instant, după miros, dacă o mâncare s-a alterat. Partea proastă la un astfel de cadou al naturii e că uneori mă sufoc de la mirosurile prea tari (parfumuri de exemplu) sau de la cele urâte, la care numai eu știu cum rezist.

7. La fel ca Alina, de ceva timp am început și eu o colecție de magneți de frigider cu imaginile locurilor unde ne ducem. Am început colecția târziu, dar e un hobby foarte drăguț, asigură măcar un suvenir chiar atunci când toate sunt kitsch-uri ordinare.

8. Nu vreau să mă laud, dar am primit complimente pentru cum gătesc și cum îmi ies prăjiturile. Da, am multe talente ascunse!

9. Nu sunt chiar străină de OCD (Obsesive Compulsive Disorder), în sensul că nu prea suport dezordinea și totul trebuie așezat la linie. Asta, împreună cu alte mici obsesii legate de cum și unde ar trebui să stea lucrurile. Dar nu numai lucrurile au problema asta, de exemplu la mine n-o să vedeți vreodată un text pus aiurea în pagină, bibilesc la el până arată perfect în viziunea mea.

10. Sunt un foarte bun organizator, de la bagaje la ce vreți voi. Asta cred că se leagă cumva cu micile obsesii de care vă ziceam mai devreme, plus că mereu vreau să ating perfecțiunea, deci dacă aveți vreodată nevoie de ajutor, știți la cine să apelați.

11. Am o adevărată pasiune pentru tot ce înseamnă papetărie: nu vreți să știți ce greu e să găsesc pixul perfect, de exemplu, mai ales dacă am mult de scris de mână. Pasiunea asta o pun pe seama meseriei:Răspunsurile la întrebările Alinei:

1. Cât de des renunți la machiaj?

Nu foarte des, doar când stau în casă și nu am de mers nicăieri. Din când în când, îi mai dau tenului meu o pauză și el pare să aprecieze.

2. Care sunt viciile tale?

Nu beau, nu fumez, nu înjur, dar nici nu sunt perfectă, nah! Stau pe net poate un pic cam mult (deși aici lucrez intens să îl folosesc constructiv și nu să pierd timpul aiurea) și mai nou beau cafea ca să lupt cu durerile de cap (cafeaua mi le vindecă instant) și cu tensiunea scăzută. Deci da, cafeaua și netul. Se pun?

3. Ce te deranjează cel mai tare la blogosfera românească?

Aici ar fi destule de spus, dar mă voi rezuma doar la lipsa de gramaticalitate a unor bloguri. Ce-i drept, nu mă obligă nimeni să citesc dacă nu îmi place ce și cum e scris, dar aș vrea ca respectivele persoane să înțeleagă că blogul e de fapt cartea lor de vizită pe net iar o exprimare și o rotografie în dezacord cu normele gramaticii dau foarte urât. De asemenea, îmi permit un mic sfat: dacă nu stăpâniți engleza foarte bine, evitați să postați bilingv, se vede dacă sunt lacune și, din nou, nu dă deloc bine.

4. Cum arată o zi obișnuită din viața ta?

Tare mi-ar plăcea să am un răspuns la întrebarea asta, dar zilele mele nu prea seamănă una cu alta. În principiu însă și la modul ideal, o zi mai mult sau mai puțin tipică include o parte predat, o parte citit, o parte documentare și poate și scris (nu numai pe blog), o parte treburi de beauty și o parte treburi casnice. Dar, cum spuneam, nu există zile obișnuite la mine, iar proporția în care reușesc să bifez tot ce am de făcut e variabilă.

5. Ce te face să adaugi un blog în blogroll?

Înainte de a pune un blog pe lista de preferate, am grijă să îl citesc din scoarță în scoarță, în primul rând. Apoi, mă interesează să aibă postări interesante, bine scrise (inclusiv gramatical) și amuzante dacă se poate. Există acel ceva care îmi spune dacă blogul merită sau nu urmărit în continuare, rămâne o perioadă în teste și abia apoi intră în blogroll (ar trebui poate să vă spun ca trebuie să îl reorganizez din nou, am mai dat de niște bloguri interesante, de care nu știam).

6. Care este oja ta preferată?

Ei bine, dacă aș avea un răspuns la întrebarea asta, nu m-as apropia periculos de rotunda sumă de 100 de oje în colecție. Dar ca să încerc totuși un răspuns, îmi plac ojele în nuanțe cuminți (rozuri pale, lila-uri cuminți, nude-uri), dar și nuanțele de roșu (de la roșu în sine până la vișiniu și toată paleta dintre ele) și cele de mov (nu, nu vreau să recunosc public exact câte nuanțe de mov am în colecție!).

7. Sport acasă sau la sală?

Pe strada! Nu, nu glumesc, ador rolele! În afară de asta, când pot ajung la bazin pentru bălăceli regulamentare iar la sală îmi place să merg pentru tipuri de mișcare gen zumba, tae bo și kangoo (am pe listă pilates și bocwa). Acasă am o minunată minge pentru antrenament pe care însă nu o folosesc la adevărata ei valoare. Am și aplicații trase pe tabletă pentru tot felul de exerciții ce pot fi făcute acasă și tare mi-e că o să încerc și eu 30 Days Shred și măcar pentru a vedea dacă mi se potrivește sau nu. 

8. Filme de lung metraj sau serial?

Am o mărturisire de făcut: sunt oribilă la văzut de filme, dacă există carte la baza filmului, cel mai probabil am citit-o, dacă nu, poate trece mult timp până ajung și eu să văd filmul X sau Y care face furori într-un moment sau altul. Nu mă întrebați de ce, pur și simplu sunt praf din punctul ăsta de vedere, deci să nu veniți la mine pentru recomandări de filme! Cât despre seriale, am urmărit câteva cap-coadă la viața mea, mi se pare mai simplu să îți dedici 20 sau 45 de minute (în timp ce, bineînțeles, mai prestez și altceva, că doar n-oi sta degeaba atîta timp) decât o oră jumătate și, pe de altă parte, încă am o listă destul de consistentă de seriale de bifat. Mai mult, îmi place să le văd după ce s-au terminat, dacă e cazul, vizionatul cu țârâita, cu așteptat câte o săptămână sau și mai mult, nu e chiar preferatul meu.

9. Care este cel mai bun sfat de beauty pe care l-ai primit și de la cine?

Cred că din reviste (sau din folclorul urban) am cules sfaturi ca cel cu apa băută suficient sau demachierea obligatorie înainte de culcare. Nu prea încalc eu regulile când vine vorba de îngrijire iar dacă ne referim la machiaj, am mers mereu pe ideea să mi se potrivească mie personal. Asta, pe lângă less is more, care mi se pare regula esențială aproape în orice domeniu.

10. În ce citat te regăsești?

Asta e una grea, am mai multe citate preferate. Primul la care mă pot gândi acum este Fall down seven times, get up eight.

11. Ce crezi despre blogul meu? Ai să revii?

Garantat revin, deja te urmăresc și, în baza răspunsului de mai sus, nu e puțin lucru. Keep up the good work!

Cum spuneam, nu dau tag-ul mai departe, nu cred că mai are cine să îl facă și nu l-a făcut. 

Voi ce părere aveți? Ce v-ar plăcea să mă întrebați sau să aflați despre mine?

4 comentarii:

 1. Referitor la pct. 9 de la " despre mine ", esti cumva nascuta in zodia Fecioarei? Ca stiu ca noi, Fecioarele, avem obsesii de-astea :D.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. hello, nu, nu sunt Fecioara, sunt Leu :)) Ce, noi, astealalte zodii, n-avem voie la obsesii? Glumesc, bineinteles!

   Te pup!

   Ștergere
 2. eu port aproape tot timpul jeansi, e mania mea, asa ma simt eu bine :)). si eu sunt dependenta de ochelarii de soare, nu stranut, dar ma incrunt groaznic si mi-e teama sa nu bag sperietii in cineva :)).

  RăspundețiȘtergere