sâmbătă, 9 februarie 2013

Shopping 2013 (2)

Se vede treaba că trebuie instaurată o nouă rubrică pe blog: Shopping 2013. Pe episoade, să fie treaba completă. Pentru cine a deschis televizoarele mai târziu, puteți găsi aici primul episod al sezonului. 

Pentru a doua postare de acest gen, protagoniștii sunt o comanda Avon și una Mya Shop. Adică drăguții aceștia:


După cum vedeți, evit să devalizez portofelul, prefer comenzi mici și strict cu produse care să îmi trebuiască, și așa mă lupt să reduc pe cât posibil cumpăratul doar de dragul de a cumpăra nu și de a folosi. Am zis că încerc, nu că-mi și iese, altfel n-aș avea vreo 6 creme de față, ce-i drept de la diferite branduri și având fiecare scopul ei. 

Dar să revenim. În imaginea de mai sus puteți admira un fard mono Color Trend, o apă de toaletă Summer White, un dotting tool cu pensulă la celălalt capăt și minunata paletă Respect de la Sleek. 


Apa de toaletă este un mini experiment de fapt. Vă povesteam că mi-e tare greu să suport parfumurile și o lungă perioadă de timp le-am evitat. Acum am zis, ori eu ori ele. Așa că mi-am luat inima în dinți și am comandat Summer White, un parfum care îmi aminteam eu că miroase rezonabil și mai ales suportabil pentru nasul meu cel sensibil și alergiile lui. Nu mi-am făcut mari speranțe, nici nu mai eram sigură că îmi amintesc ca lumea cum miroase, dar la 19,99 lei, cât am dat pe Summer White, nu era mare pierdere nici dacă nu îmi plăcea. Ei bine, imediat ce a sosit am dat un puf pe încheietură, inițial mi s-a părut nu prea interesant și chiar mă pregăteam să îl bag la pierderi. Însă am început să îl folosesc și dimineața. Rezultatul? Îmi place mult, miroase exact cât trebuie, îl simt de-a lungul zilei și deși nu fac exces, sta pe poziții până seara și îmi face ziua mai bună. Tehnic vorbind, se încadrează în categoria parfumurilor florale, având ca dominante olfactive frezia, iasomia și moscul alb. Problema e că acum am căpătat curaj și încep să mă tenteze și alte parfumuri, ca Outspoken de pildă sau Rare Pearls. 

Pensula pentru modele pe unghii mi-am luat-o pentru că mi s-a pus pata inexplicabil dar și ireversibil pe buline. Așa că mi-am comandat instrumentul acesta, l-am luat cu 9 lei (8,99 lei în campania 2/2012) și beneficiez și de un capăt tip pensulă, numai bun de tras dungi. Acum mai rămâne să îmi adun curajul să îmi fac buline și dungi pe unghii, chestie care, după toate aparențele (de 2 săptămâni umblu cu unghiile nelăcuite), va mai dura un pic. 



Fardul Color Trend se numește Champagne Wishes, mi-a atras din prima atenția în catalog pentru că cele două nuanțe chiar le folosesc des în machiajul de zi cu zi. Champagne Wishes înseamnă un bej/crem cu tentă de rozaliu și un maro care promite, ambele conținând mici particule de sclipici auriu, care se vede mai bine în fardul închis. Bineînțeles că am poze și mai în detaliu și chiar swatches. 



Aici am insistat foarte puțin, deci aproximativ un strat


Două straturi sau mai multă putere de convingere

L-am purtat o singură dată într-u machiaj și tocmai sclipiciul de care vă ziceam mi-a cam dat bătăi de cap, s-a cam întins peste tot, și unde am vrut și unde n-am vrut, așa că o să păstrez fardul, care altfel e reușit, pentru acele ocazii când am nevoie să sclipesc. 

Am lăsat pentru final ce e mai bun și mai interesant. M-am gândit, m-am răzgândit, am analizat și comparat și până la urmă mi-am comandat paleta Respect de la Sleek, în ideea în care dacă luam alta sigur mi-ar fi părut rău după ea. Acum, că e a mea, pot să declar cu mâna pe inimă că e mult mai faină decât o vedeam eu pe bloguri sau în poze și tare mi-e că s-ar putea ca Oh So Special să fie detronată, cel puțin pentru moment. 

Ambalajul este la fel de elegant ca la celălalte truse, negrul mat al carcasei mă dă pe spate și singura mea speranță e că inscripția Shagri-la Collection RESPECT mă va împiedica să o confund cu cealaltă. 


Și privire în interior:


De la stânga la dreapta și de sus în jos avem așa: pe primul rând Gladys White, James Brown (mă înnebunește culoarea asta, e bestială), Shalamar, Count Basi Beige, Aretha Orange și Otis Red și pe al doilea Roberta Black, Vandellas (un vișiniu absolut superb), Cameo Cream, Motown Mink, O'Jays și New Jack Pink. 8 nuanțe mate și 4 perlat-sidefate (James Brown, Aretha Orange, Motown Mink și O'Jays). Cu toate că cele 4 nuanțe din dreapta par turbate, singura care probabil o sa fie nebăgată în seamă este Aretha Orange, deși, poate cu moderație nu va arăta rău deloc. Nuanța de roz este mult mai calmă pe piele iar O'Jays, împreună cu James Brown, îmi ridica tensiunea, cred că pentru un machiaj mai glam se completează perfect. 

Hubby m-a susținut intens să îmi mai iau o paletă dar din cele disponibile nu mă tenta niciuna. În acest moment poate aș ceda fără rezerve în fața celei Matte Darks, dar trăiesc oricum cu speranța că vor apărea și alte palete în ediție limitată pe care să mi se pună pata necondiționat. Vă țin la curent oricum.

Ce părere aveți despre achizițiile mele? Vouă ce v-a făcut cu ochiul de curând de la Avon sau din alte părți?

Părerile, comentariile și ideile voastre mă bucură oricând așa că le aștept cu mare drag!

13 comentarii:

  1. sa le folosesti cu placere.


    sa stii ca Rare Pearls e un parfum foarte puternic si iritant. si eu am rinita alergica si ma deranjeaza multe parfumuri, dar, din cate am citit, nu sunt asa sensibila ca tine. cu toate acestea, rare pearls ma facea sa ma trag de nas cateva zeci de minute dupa aplicare.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Alina: Multumesc si saru-mana pentru informatii. Mi s-a parut mie un pic prea tare, dar l-am perceput ca semanand cu Giordani de la Oriflame, care mi-a placut de numa. Dar o sa reconsider ideea cu Rare Pearls, adevarul e ca in functie de gradul de oboseala si de alte mirosuri din jur, l-am mirosit diferit. Si o data chiar mi s-a parut prea dulce, prea tare...

    @Bydee-make-up: multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Giordani nu mi se pare ca-mi irita asa mult nasul si, totodata, mi se pare mai vintage decat Rare Pearls.
      Dar e strict parerea mea, nu vreau sa te indemn la rele. :*

      Ștergere
    2. La o adica nu-mi interzice nimeni sa imi iau Giordani, nu? :)))

      Giordani care, fie vorba intre noi, a fost parfumul adolescentei mele. Am incredere in parerea ta, mai ales ca imi dai senzatia ca stii despre ce e vorba in legatura cu ambele parfumuri.

      Multumesc inca o data!

      Ștergere
    3. le-am avut pe amandoua, intr-adevar :).

      cu placere, sper doar sa ai aceeasi parere.

      Ștergere
    4. Cu atat mai mult e demna de luat in seama parerea ta. O sa te tin la curent cu ce se intampla!

      :*

      Ștergere
  3. Seamana Rare Pearls cu Giordani Gold, asa mi se pare si mie. De Summer White imi amintesc din timpul liceului, il folosea o colega (era parfumul ei de suflet) si faptul ca exista si azi in catalog e dovada vie ca este un parfum care se vinde.

    Imi place paleta de la Sleek și am pus ochii tot pe nunața James Brown :D Sa le folosesti cu multa placere!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci nu m-a inselat nasul...Acum sunt iar in cumpana, Alina mi-a dat un argument contra, tu imi dai unul pro. Eu ce sa mai inteleg?!?! :))

      Sa stii ca Summer White m-a surprins din toate punctele de vedere. Si, pe de alta parte, daca il suport, nici nu ma intereseaza ca ii zice Summer si nu Winter si ca probabil ar fi mai potrivit pentru vara.

      James Brown e, intr-adevar, divin, dar nici cu restul nu mi-e rusine!

      Multumesc mult! :*

      Ștergere
  4. Ce frumoasa e paleta, culorile sunt to die for :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt bestiale intr-adevar, nu imi pare deloc rau ca am preferat-o pe asta in detrimentul altora.

      Ștergere
  5. Respect e..e...e... n-am cuvinte. O vreau !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta a fost si reactia mea. Iti dai seama ca n-o puteam ierta. Si eu ca eu dar cred ca tu ai scoate niste machiaje folosind trusa asta de numa...

      Ștergere