miercuri, 3 octombrie 2012

Colecția mea de pensule [Pic heavy]

V-am amenințat de foartă multă vreme cu postarea asta, era cazul să îmi pun în practică amenințarea. Cel mai mult mi-a luat să le prind pe toate curate, dar acum câteva zile le-am spălat pe toate, le-am lăsat regulamentar la uscat (dacă vreți vă povestesc și despre asta) și am reușit într-un final să le pozez pe toate.

Dacă mai rămâne vreo îndoială, vă lămuresc instant: pensulele sunt pasiunea mea cea mai mare, ce veți vedea în continuare e rezultatul unei munci de cel puțin 2 ani, când m-a lovit amorul. Și acum, când am atâtea, tot tresar la vederea lor atunci când intru într-un magazin de cosmetice, restul mă atrag, dar nu îmi dau senzația aia de Trebuie să le am! Și da, am lăsat-o mai moale cu cumpăratul, printre altele și pentru că durează o eternitate să le spăl (am un pitic mic și enervant, le spăl după fiecare folosire). 

Am renunțat la toate acele pensule cu burețel (care nu lipsesc din niciun set, se pare) sau pe cele pe care le am de prea multe ori (cum sunt cele pentru aranjat gene/sprâncene) și în general le-am păstrat doar pe cele pe care chiar le folosesc. 

Ultima observație este că am preferat să vi le arăt în funcție de brand, și așa sunt foarte multe poze și dacă le mai aranjam și în funcție de scop, se mai încărca postarea fix săptămâna viitoare pe vremea asta. Așa că las pozele să vorbească:

Privire de ansamblu:



1. Pensule Ecotools (cadou de la hubby):


2. Pensule Eyes Lips Face:


Si detalii:





3. Pensule No.7




4. Pensule no name (adică nu mai știu ce brand sunt):


5. Pensule OPIA/Penny's (Irlanda):



6. Pensule chinezești (le-am luat incredibil de ieftin, dar sunt suprinzător de pufoase):


7. Pensula F80 Sigma:


8. Pensule Avon:


9. Amestecate (H&M, Alverde, Urban Decay, ELF pentru liner și altele):



Acum, câteva cuvinte despre cum le depozitez. Le țin lângă dulăpiorul cu cosmetice, să le am la îndemână. Momentan am un suport de pixuri și o cutiuță rotundă de la bețigașele de urechi (l-am cumpărat special maxi-size cu gândul la pensule). Știu că nu e modalitatea perfectă, lucrez la asta, dar ca o sugestie, să știți că borcănașele de la bețișoarele de urechi sunt foarte faine pentru depozitat pensule. 




Știu ce ați vrea să mă întrebați acum: nu, nu am idee câte sunt în total. De fiecare dată când le spăl încerc să le număr, dar de fiecare dată pierd șirul. Dar dacă mă rugați frumos și simpatic, promit că mai fac un efort și vă spun. De asemenea, dacă vreți un review la vreuna din pensule, spuneți și mă conformez.

Cum vi se pare colecția mea? Fără care din ele m-ați lăsa, dacă ați avea ocazia?

Ca de obicei, aștept cu mare drag și interes părerile, ideile și comentariile voastre!

7 comentarii:

  1. Ai foarte multe. Am numarat si cred ca sunt 71 ;)) Te invit pe blogul meu, http://wonderfullife4us.blogspot.ro/ Sper sa imi spui daca am numarat bine:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar sunt vreo doua. :) . Avand in vedere ca ai atatea si din diferite "clase sociale", as vrea sa te intreb daca pensula F80 merita investitia?

    RăspundețiȘtergere
  3. @Irisa: Adevarul e ca pensula F80 am primit-o in cadrul vechiului program Sigma Affiliate, deci n-am dat eu bani pe ea, dar e foarte faina, e una din preferatele mele. Planuiesc sa imi mai iau niste pensule Sigma, ma incurca plata in strainatate in co, altfel aveam mai multe pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce multe aiii, wow !!! Sunt curioasa de cate pensule te-ai atasat mai mult si cate folosesti cu regularitate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cele mai abuzate sunt cele pentru fard/crease/blending and so on, mai ales ca le folosesc o singura data si apoi le spal, invariabil. Cel mai trist e cand raman fara pensule pentru fard curate...Si cele pentru pudra/blush sunt destul de chinuite, preferata mea e, paradoxal, cea chinezeasca, aia portocalie, pe ea pun cel mai des mana cand trebuie sa aplic pudra. Am tendinta sa le las nefolosite pe cele cu pieptene pentru gene/sprancene sau sa folosesc doar cate una (loooogic!). Si F80-ul si pensulele de fdt mai stau cateodata pe tusa, cand mi-e mai usor (si e si mai rapid) sa folosesc degetele.

    Pensulele la care tin cel mai mult sunt cele Ecotools, clar, dar pe de alta parte nu stiu cum m-as descurca fara cele de la ELF.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca acea pensula portocalie imi face si mie cu ochiul, mai ales daca spui ca e pufoasa.....o vreau !
      Multa lume se fereste de pensulele pentru sprancene, cele cu periuta si pieptene si nu prea inteleg de ce. Mi se par f utile, prin urmare le folosesc de fiecare data cand ma machiez. Acuma stii cum e, fiecare cu piticii si pasarelele proprii.

      Sincer, daca cei de la Ecotools ar avea o gama mai variata de pensule pentru ochi, as fi in stare sa le donez pe toate celelalte de la Elf, Elemental etc. Chiar mi-ar placea ca toate pensulele pe care le detin sa fie de la Ecotools, mi-ar gadila putin orgoliul. Sunt practice si mai ales pufoase, pacat ca au putine modele. Lipseste o pensula pentru blending mai zdravana, mai rigida si inca una pentru aplicarea fardului... mai mica. Avand pleoapele mai mititele ma descurc cam greu.

      Ps- imi lucesc ochii dupa F80, aiaiaiiii :d

      Sa le folosesti cu drag !

      Ștergere
    2. Pana la urma, pensulele de târâiala, vorba aia, tot ELF-urile raman. Ai dreptate cu Ecotools, fain ar fi sa fie mai diversificate, mai usor de ajuns la ele, mai multe si in principal mai ieftine, ca eu daca am vreo 20 de pensule de ochi (dau un exemplu, nu le-am numarat), iti dai seama ca e un efort financiar considerabil sa fie toate Ecotools. Si daca sunt unele care isi fac treaba, de ce nu?

      Setul ala portocaliu l-am luat de la un magazinel chinezesc de pe Calea Bucuresti, acum e un Spar (langa Judetean), dar pe net sigur le gasesti sau daca nu, in vreun magazin din asta fara pretentii. Au fost si penibil de ieftine, le-am luat mai mult din prostie dar uite ca e ceva de capul lor :))

      Ștergere