Dacă m-ați citit de la început, probabil știți că am promis la un moment dat că nu voi scrie recenzii la șampoane pentru simplu motiv că părul meu este unul gras, cu o personalitate cât casa, extrem de mofturos și imposibil de mulțumit. Mai mult, mă lupt cu părul gras de ceva timp, îmi amintesc cu nostalgie de vremurile când mă spălam pe cap o dată pe săptămână în copilărie. Știu că există multe persoane care își spală săptămînal părul și acum, ca adulți, pentru că nu e necesar mai mult, dar mie mi se pare de-a dreptul SF să ai părul curat mai mult de o zi sau maxim două, dacă șamponul este nou și foarte foarte bun.
Așadar, din ce am mai citit pe alte bloguri, nu sunt singura cu această problemă imensă, așa cum credeam și bănuiesc că sunt foarte multe fete care nu numai că mă înțeleg perfect dar care poate ar aprecia câte o sugestie sau un review în ceea ce privește îngrijirea unui astfel de tip de păr. În plus, cine știe, poate în cadrul uneia din postările astea aflu de la vreunul din cititorii mei secretul extrem de bine ascuns al modului de a prelungi viață părului curat. Nu mă înțelegeți greșit, nu cu spălatul am eu o problemă, de felul meu sunt mai degrabă rățușcă, ador apa, dar problema e ca de la un punct încolo devine obositor la nivel psihic să te stresezi că ți se îngrașă prea repede părul, să ajungi să îți faci programul în funcție de spălatul părului. Am norocul să am și un păr bogat, dar asta se transformă într-un mic blestem atunci când trebuie să îl usuc, mai ales că nu e tocmai scurt.
Am încercat absolut tot ce înseamnă șampon pe piața românească și nu numai (cercetări extinse am întreprins și în Franța sau Irlanda), am folosit șampoane de 4-5 lei dar și de 100 de lei, cu fix același rezultat: o spălare ok, după care părul se îngrașă în maxim o zi jumate. Noroc cu șamponul uscat, care mă salvează încă o zi, pentru că altfel mi-aș petrece jumătate din viață spălând și uscând podoba capilară.
Vreau să vă povestesc în această postare despre un șampon destinat părului gras, produs de TIS Farmaceutic în gama Q4U Dr. Farm. Raisa Motocescu, șampon care mi-a făcut cu ochiul într-un supermarket foarte bine aprovizionat din Constanța (cu un raion impresionant de produse naturiste) mai ales pentru faptul că e pe bază de urzică. Nu cred că e nevoie să vă reamintesc șamponul cu care ne spălam în copilărie, tot pe bază de urzică, verde, într-o sticlă de 250 de ml cred, dar extrem de bun.
Dar hai să o luăm metodic, după cum v-am obișnuit:
Preț: 5,20 lei (probabil variază în funcție de magazinul naturist de unde îl luați)
Cantitate: 200ml.
Termen de valabilitate: aproximativ 2 ani (al meu e produs în martie 2012 și expiră în februarie 2014)
Mod de utilizare: se spală părul și se clătește cu apă caldă. Se șamponează părul din nou (se ține șamponul în contact cu părul aproximativ 5 minute). Se clătește cu apă din abundență. (conform ambalajului)
Ingrediente de bază: extracte de urzică, mesteacăn și salvie (ingredientele bune), SLS-ul (ingredientul mai puțin bun, dar este cel responsabil pentru producerea spumei).
Ce promite: Combate căderea părului provocată de sebumul abundent, datorat factorului genetic sau poluării. Curăță și degresează pielea capului și firul de păr. Îmbunătățește microcirculația la nivelul dermului. Are proprietăți astringente și antimicrobiene datorită extractelor de urzică, mesteacăn și salvie. (tot conform etichetei)
Ce face de fapt: Să luăm punct cu punct promisiunile, să vedeți ce a funcționat și ce nu în cazul meu. În primul rând, am folosit șamponul exact înainte să încep să îl folosesc pe cel împotriva căderii părului de la Gerovital, eram fix la apogeul înfrumusetății covoarelor și parchetului cu podoaba capilară proprie. Nici nu l-am folosit vreme prea îndelungată, să pot observa efectele și, în plus, problema era mult prea gravă. Mai mult, la mine căderea părului e pur sezonieră, n-are treabă cu părul gras pentru că altfel aș fi fost demult cheală. Despre curățatul și degresatul pielii capului, numai de bine. Părul rămâne curat și mătăsos, păcat că în cazul meu nu durează mai mult ca după orice șampon, special pentru păr gras sau nu (tind să cred că aici nu e vina produsului și exclusiv a mea). Un plus este faptul că șamponul nu este deloc la fel de agresiv ca cele pe care le știm cu toții (brandurile consacrate), care provoacă și mai mult sebum tocmai din cauza acestei agresivități. Chestia cu microcirculația nu prea am avut cum să o testez, cred eticheta pe cuvând. În schimb, proprietățile astringente și antimicrobiene le-am simțit din plin, pentru că am observat o îmbunătățire în ceea ce privește mica și drăgălașa problemă pe care o aveam cu coșulețele dureroase de pe scalp.
Ce mi-a plăcut: șamponul acesta are un miros absolut divin, care pe mine mă duce cu gândul la mesteacăn. Mirosul are o dulceață ca cea a caramelului, dar nu e leșinăcios. Am adorat pur și simplu acest parfum și, chiar dacă pe lista de ingrediente e și parfumul (probabil sintetic), tind să cred că mirosul produsului e dat de combinația urzică-mesteacăn-salvie. E un miros care chiar te trimite cu gândul la natural și chiar și cu nasul meu extrem de fin, n-am detectat vreo urmă de artificial (cum se întâmplă de exemplu la produsele cu miros de pepene, căpșune și așa mai departe, știți la ce mă refer).
Apoi m-a dat pe spate felul cum arăta părul după spălare și uscare. Am folosit șamponul simplu, fără balsam sau alte produse, am fost curioasă de rezultat în condiții cât mai obiective cu putință. Astfel am constatat că , după folosire, puteai jura că m-am dat cu cel mai scump balsam. Părul e extrem de disciplinat, fără antenuțe care ar putea prinde și bulgarii, este foarte moale și deloc încurcat și are un luciu cu totul aparte. Am repetat experiența, ca să mă conving, este doar meritul acestui produs. Din două șamponări se pot rezolva foarte multe probleme, ceea ce m-a impresionat cu adevărat.
De asemenea, produsul este foarte blând cu părul și poate și de aceea îl disciplinează așa ușor și îl face să arate așa bine. Textura este una foarte interesantă, pare destul de lichidă la prima vedere, trebuie sa ai grijă să nu-ți scape printre degete, însă nu e nevoie de foarte mult produs pentru cele două șamponări.
Ce nu mi-a plăcut: n-ar fi deloc corect să acuz sărmanul șampon de lucruri care știu sigur că sunt specifice părului meu. Faptul că nu îmi ține părul curat mai mult de două zile nu mi se pare un capăt de țară, nici șampoanele dermatologice de 100 de lei nu reușesc acest lucru. Pe de altă parte, nicăieri pe ambalaj sau pe site nu apare această promisiune, deci orice așteptare a mea și implicit orice eventuală dezamăgire în acest sens sunt strict problema mea.
Per total, șamponul mi se pare un produs foarte bine formulat, care este în stare să ofere extrem de multe beneficii pentru păr și care chiar face ceea ce promite, în măsură în care are cu cine. Cu siguranță îl voi cumpăra din nou pe viitor, mă declar dependentă de mirosul lui, dar și de efectele de-a dreptul extraordinare asupra părului, care mă fac să mă simt efectiv abia ieșită pe ușa salonului. Cred că ăsta e cuvântul cel mai potrivit, răsfăț pentru păr. Sunt curioasă cum se comportă și cei 2-3 frați ai acestui produs, tot de la TIS (îi puteți vedea aici), veți citi despre ei în curând.
Voi ați testat vreun produs TIS pentru păr? Ce impresie v-a lăsat? Aveți vreun sfat magic pentru părul gras?
Ce de obicei, aștept cu interes și mare drag părerile și comentariile voastre!
Si eu am aceeasi problema, nu imi tine parul mai mult de 1 zi jumatate curat. Am un par bogat si lung si eu cred ca mi-am petrecut 2-3 ani uscand si spaland :))
RăspundețiȘtergereEu acum folosesc un sampon de la Complexul Apicol si asta dupa ce am observat ca sampoanele din hipermarketuri imi provoaca un fel de dermatita asa ca voi avea mereu in casa unul de la plafar.
Voi incerca si eu samponul acesta si nu am asteptari pentru ingrasarea parului, in schimb stiu ca este un produs usor naturist.
Eu m-am diagnosticat singura cu dermatita seboreica a pielii capului, mi-am dat seama ca problema e nu a parului in sine ci a pielii capului. Sampoanele din supermarket sunt horror, am senzatia ca sunt facute doar ca sa te faca sa folosesti si mai mult produs, nu conteaza ce efecte au asupra scalpului.
RăspundețiȘtergereO sa mi-l iau si eu pe cel de la Complexul Apicol, pe asta nu l-am testat. Pe de alta parte, ma gandesc ca poate daca e folosit mai mult timp, samponul TIS poate chiar face ceva mai mult pentru comabterea parului gras.
Te pup!
si eu am parul gras si mai mult de 3 zile nu pot sa il tin nespalat insa folosesc samponul verde de la Schauma de mai bine de 8 ani :)) ..de atunci nu mi-am mai schimbat deloc samponul, cred ca daca l-ar scoate de pe piata m-as tunde la zero :))
RăspundețiȘtergere@Alexandra: Woooow, 3 zile? E vis, nu indraznesc sa sper la asa ceva...parca am incercat si samponul ala fara rezultate notabile...nu-i insa exclus sa revin la el.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca tu ti-ai gasit samponul potrivit.
Te pup!
O sa-l incerc si eu. Momentan folosesc John Frieda pt ca nu-mi usuca parul si-l face matasos, insa tot ca inainte il spal, la 2-3 zile. Mai prelungesc timpul asta cu samponul uscat.
RăspundețiȘtergerePupici
@Alexandra: am avut si eu John Frieda, nu m-a dat deloc pe spate...eu tot incerc, poate poate gasesc ceva care sa imi priiasca...
RăspundețiȘtergeresi eu am un par foarte mofturos.se ingrasa foarte repede.am incercat si samponul acesta , dar a avut acelasi efect ca toate celelalte :( nu stiu ce sampon sa mai folosesc.
RăspundețiȘtergereEu mi-am gasit leacul cu samponul nutri-reparator Yves ROcher, dar tare ma tenteaza si acum acesta.
RăspundețiȘtergerehttp://culore.blogspot.ro