Review-ul acesta era programat să apară mult mai repede, cel puțin în intenție, însă, din motive obiective, respectiv lipsa de acces la internet, el vede lumina zilei abia acum. Totuși, faptul că îl scriu cu un pic de întârziere nu este un lucru rău, pentru că acum am o părere mult mai bine formată și, într-o anumită măsură, mult mai obiectivă în ceea ce privește cele două produse.
Sursa foto: http://manie.ro |
Trebuie să fiu totuși sinceră și să mărturisesc că în privința mineralelor nu prea am cum să fiu obiectivă. Mineralele reprezintă un tip de produs la vederea căruia mă entuziasmez ca un copil într-un magazin de jucării. Îmi plac din principiu. Asta nu înseamnă însă că nu pot să depășesc acest mic defect de dragul de a fi concludentă și a intenției de a realiza recenzii relevante.
Mai există un motiv pentru care îmi plac fardurile minerale, motiv care ține deja de sănătate: fardurile minerale conțin exclusiv ingredinte de origine minerală, fără niciun compus nociv ca parabenii, oxiclurură de bismut, talc, coloranți sintetici, parfum, conservanți sau materiale de umplere. Astfel, fardurile minerale prezintă multiple avantaje: nu sunt comedogenice, nu astupă porii, protejează împotriva radiațiilor UV, sunt rezistente a apă, au o rezistență îndelugată și oferă o acoperire perfectă.
Voi prezenta pe rând atât fardul de pleoape cât și blush-ul, după criteriile deja știute, pentru a vă putea da ocazia să vă dați seama dacă sunt bune de ceva produsele, acesta fiind, în final, scopul unui review.
Fard mineral de pleoape Fairy Dust
Sursa foto: http://www.bebearicel.ro |
Preț: 27,30 lei pentru un recipient de 5 grame, pe http://www.bebearicel.ro
Compoziție: mica, oxizi de fier, dioxid de titan
Termen de valabilitate: 24 de luni de la deschidere
Ce promite produsul: conform site-ului citat mai sus, Fairy Dust, cum îi zice și numele, este o nuanță strălucitoare, diafană, sidefată, care dă privirii strălucire și seninătate. Ideal de folosit ca fard de seară sau în timpul verii. Mai mult, fardul poate fi aplicat fie cu o pensulă uscată fie cu una ușor umedă, pentru a obține o nuanță mai intensă. Ca posibilități de combinare, fardul poate fi folosit atât singur cât și într-un machiaj cu mai multe nuanțe.
Ce face produsul: ei, aici am câteva lucruri de povestit. În primul rând, citind prezentarea de pe site-ul Alinei, constat că nu am folosit fardul nici în timpul verii, care s-a și terminat, și nici în cadrul unui machiaj de seară. Pentru niciuna din cele două situații n-au intrat zilele în sac. Totuși, să vă spun ce am reușit eu să scot de la el. Fiind vorba de un fard, se înțelege de la sine că utilizarea lui și posibilitățile de combinare sunt dependente de gustul și imaginația personajului care se machiază. Eu, spre exemplu, am un pitic cu coordonarea culorilor, astfel că am ezitat să combin Fairy Dust cu nuanțe sau culori cu care nu este în perfectă armonie. Este vorba poate și de o posibilă scădere din punct de vedere creativ, dar pur și simplu simt nevoia coordonării culorilor când vine vorba de machiaj, dar și de haine, dar asta e deja o cu totul altă discuție.
Astfel, am folosit Fairy Dust în combinație cu un alt fard mineral, de data aceasta de la TANF, faimosul Olive U, un verde închis, combinație care complimentează ambele nuanțe. Machiajul a fost unul de zi, discret, dar totuși interesant, perfect flatant pentru ochi căprui, dând senzația unor ochi mai mari. Alte combinații în care Fairy Dust este pus în valoare extrem de frumos sunt cele cu tonuri de maro, oranj și toate rudele lui, mai apropiate sau mai îndepărtate, sau nuanțe de auriu, caz în care iese un minunat machiaj de seară, în funcție de accentele folosite.
Referitor la rezistența pe pleoape, am de spus numai lucruri bune despre Fairy Dust. Ca bază nu folosesc primer, nu îi simt utilitatea stringentă, ci mă bazez mai degrabă pe un strat de fond de ten (momentan Affinitone Mineral de la Maybelinne) și pe unul de pudra (Eclat mineral de la Bourjois). Pe o astfel de etajare, fardul rezistă fără probleme și fără să își piardă din luminozitate cel puțin 8 ore, dovedindu-se astfel un fard de cursă lungă pentru acele zile interminabile la serviciu.
Ce mi-a plăcut: nu are rost să repet paragrafele de mai sus, așa-i? Oricum, fardul este unul dintre mono-urile mele preferatele, având o delicatețe care ascunde de fapt o rezistență demnă de invidiat.
Ce nu mi-a plăcut: ei, aici e aici, pentru că nu prea există bile negre pentru acest fard. Poate doar faptul că aplicare poate fi uneori un pic messy, dar asta este o parte mai puțin plăcută a tuturor fardurilor minerale, dată chiar de compoziție și natura lor.
Blush mineral Baby Pink
Sursa foto: http://www.bebearicel.ro |
Preț: 33,60 lei pentru un recipient de 20 de grame, pe http://www.bebearicel.ro
Compoziție: mica, dioxid de titan, oxid de zinc, carmin
Termen de valabilitate: 24 de luni de la desigilare
Ce promite produsul: conform aceluiași site, Baby Pink este o nuanță ușor sidefată, diafană, care, aplicată, conferă obrajilor un aspeect proaspăt și tânăr, asemenea pielii delicate a bebelușilor. Datorită compușilor enumerați mai sus, blush-ul este non-comedogenic, protejând pielea de iritații și erupții cutanate, menținând în același timp pielea sănătoasă și tânără.
Ce face produsul: aici chiar că am pentru voi o poveste tare interesantă. Cum m-am luptat în adolescență cu tot felul de coșuri în diferite zone ale feței, atunci când am reușit și eu să am o față relativ curată, n-am fost foarte interesată decât să mențin o nuanță cât mai uniformă, excluzând astfel, mai mult sau mai puțin pe merit, orice altceva decât pudra. Astfel, blush-ul sau bronzer-ul nu au făcut parte în principiu din trusa mea zilnică, dar și din colecția mea extinsă de make-up. De cumpărat de bună-voie nu am cumpărat vreun blush, dar câștigarea concursului organizat de Gabriela și Alina m-a pus în fața unei premiere, echivalentă cu o revelație. De dragul documentării intense pentru review, a trebuit să încep să port și blush și să încerc, cumva, să îl integrez în rutina mea de make-up zilnic. În teorie știam cum trebuie aplicat, în practică însă lucrurile erau mai puțin clare, astfel că prima dată am aplicat blush-ul cam cu zgârcenie, de teamă să nu cumva să ajung ca fetele care seamănă mai degrabă cu un clovn decât cu un as în ale machiajului. Surprinzător, nu am provocat niciun fel de dezastru cromatic şi nici nu am devenit un candidat serios pentru un job la circ. Dimpotrivă, trecând peste ineditul situaţiei, am ajuns la concluzia că o tuşă de blush este în măsură să îmi confere un aer oarecum sofisticat şi în acelaşi timp senzaţia că poate mă pricep la mânuirea pensulelor de machiaj. Mai mult, am primit complimente extrem de entuziaste şi a trebuit să accept faptul că îmi stă foarte bine cu blush.
Este însă imposibil de negat faptul că poate doar acest blush îmi vine de minune, pentru că sunt perfect convinsă că nu m-ar avantaja chiar orice fel de nuanţă de fard de obraz. Totuşi, este destul de interesant cum o nuanţă diafană de roz se potriveşte unui ten mai cu tentă măslinie sau, oricum, unuia care nu este palid, ceea ce mă face să cred că Baby Pink stă bine, până la urmă, pe orice nuanţă de ten. Mai mult, mi se pare un blush versatil, potrivit pentru stiluri diferite de machiaj: este extrem de binevenit atât pentru un machiaj complet de zi, dar şi pentru unul de seară şi chiar pentru unul light, compus dintr-o idee de fond de ten, blush, rimel si luciu de buze.
Ce mi-a plăcut: cu Baby Pink este ca şi cu prima dragoste. Îmi place totul la el, de la particulele fine strălucitoare, până la aerul natural sau sofisticarea necăutată, dar extrem de reuşită. Cât despre rezistenţă, şi Baby Pink este un alergător de cursă lungă, fiind un produs pe care te poţi baza 100%, la fel ca fardul de pleoape.
Ce nu mi-a plăcut: aici chiar că nu ştiu ce să zic, pentru că nu prea am experienţă cu blush-ul în general, aşa că va trebui să vă promit că o să revin pe tema asta, dacă cumva voi găsi ceva care să nu îmi placă. În ceea ce priveşte blush-ul, comparativ cu fardul mineral, mi s-a părut că aplicarea nu este la fel de messy, recipientul fiind îndeajuns de larg pentru a folosi o pensulă medie.
Şi acum, după ditamai romanul, vă întreb pe voi: ce experienţe aveţi cu fardurile minerale în general? Dar farduri Selena aţi folosit? Le găsiţi aici. Oricum, sunt tare curioasă să aflu ce părere aveţi voi despre fardurile minerale, dacă vă plac, dacă le folosiţi.